Mozart - Geniu Uimitor. Carte pentru copii și Adolescenți

Mai multe poze

Mozart - Geniu Uimitor. Carte pentru copii și Adolescenți
35,00 MDL (8,79 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

S-a născut la Salzburg, la 27 ianuare 1756. Mama i-a dat viaţă în una dintre cele mai pitoreşti ţări ale lumii, în Austria, ţară care oferă privirii munţi înzăpeziţi şi peisaje irepetabile. La numai trei ani distingea uşor melodiile auzite, la patru ani a început să compună ( a compus un concert pentru clavecin), la cinci ani a început să cînte la vioară, clavecin şi orgă.

A învăţat primele note cu tatăl său, în sînul familiei, unde unicul Dumnezeu era muzica! La şase ani a dat concert la Curtea Imperială de la Viena...

 

Despre Autor


 

Dumitru Mămăligă. S-a născut în 1956, în satul Bălăureşti, Nisporeni. A absolvit USM, Facultatea Jurnalistică. Din 1983 şi pînă în 2007 a activat la Compania Teleradio Moldova în calitate de comentator.

A realizat reportaje de la evenimente de epocă, interviuri cu personalităţi marcante: Ion Raţiu, Ana Blandiana, Ion Druţă, Ion Ungureanu, Mihai Cimpoi, Valeriu Matei, Nicolae Dabija etc. A debutat în 2005 cu povestea de dragoste - Eminescu şi Veronica. în 2007 scoate de sub tipar la editura ANCESTRALA trei cărţi pentru copii şi adolescenţi - "Ce-o fi vorbit oare Eminescu şi Creangă?", "Bogata şi neînfricata Dacie", "Mozart-geniu uimitor". în 2008 editează revista literară pentru tineret"Roua stelară".

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 36
Editura: Ancestrala
Apariția: Februarie 2007
ISBN: 978-9975-78-536-5
Dimensiuni: 12,8 x 20 cm
Greutatea: 0.0460

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: