Moştenitorii (Clasici Moderni)

Moştenitorii (Clasici Moderni)

Preț de Listă: 129,00 MDL

Preț: 103,20 MDL

Economisești: 25,80 MDL (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Colecția Clasici moderni Litera adună laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice, dar și autori contemporani a căror valoare literară le prefigurează statutul de „clasici”. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta. 

 

Recenzii


 

„Compact și plin de vigoare… O poveste captivantă.“ -- The New York Times Book Review

„Golding a fost un scriitor […] cu o minunată vocație epopeică. [S-a priceput să spună] povești originare, despre cum a învățat omul să vorbească, despre izvoarele răului, despre straniile surse ale artei.“ -- Malcom Bradbury

  

Despre Autor


 

După studii de fizică şi de literatură engleză la Oxford, după apariţia unui volum de poeme (1934), după ce a fost rând pe rând actor, marinar, muzician, devenind în cele din urmă simplu profesor de şcoală, William Golding (1911–1993) s-a dedicat exclusiv scrisului abia la cincizeci de ani. Experienţa războiului – participase în marina britanică la debarcarea din Normandia – avea să-l marcheze profund, interzicându-i să mai vadă în om o fiinţă inocentă: pentru el, până şi copiii poartă în suflet germenele răului.
Aceasta este tema primului său roman, Împăratul muştelor (The Lord of the Flies, 1954), care a cunoscut un enorm succes imediat după apariţie. Urmează alte 11 romane şi două volume de eseuri,inspirate, toate, din aceeaşi temă. În 1983, în discursul de recepţie a premiului Nobel, Golding se arată uimit de obstinaţia cu care se caută semnele deznădejdii, pe care el însuşi le-a lăsat în opera sa.
 
„Eu nu mă simt deloc deznădăjduit“, spunea el cu acel prilej. Iar paradoxul acesta exprimă cel mai bine luciditatea cu care a privit întotdeauna lumea în care ne este dat să trăim. 
 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Inheritors
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 520
Editura: Litera
Apariția: August 2015
ISBN: 978-606-33-0097-
Dimensiuni: 10,7 x 17,7 cm
Greutatea: 0.5600

Pareri