Moștenirea Stonehenge

Moștenirea Stonehenge
168,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Opt zile înainte de solstiţiul de vară, în străvechiul sit Stonehenge, un bărbat este înjunghiat în cadrul unui ritual la care participă un grup de oameni înveșmântați în robe. Câteva ore mai târziu, unul dintre cei mai importanți vânători de comori din lume se sinucide în propria casă, lăsându-i fiului său, tânărul arheolog Gideon Chase, o scrisoare misterioasă...

 În încercarea de descoperi ce se ascunde în spatele acestei sinucideri, Gideon intră într-o lume dominată de o ordine străveche: ritualuri, procesiuni, sacrificii. Într-un sanctuar labirintic din apropiere de Stonehenge au loc ritualurile de purificare ale unei societăți secrete care îşi transmite învăţăturile din generaţie în generaţie. Având la cârmă un lider nou, charismatic și nemilos, grupul săvârșește sacrificii umane rituale, în încercarea terifiantă de a dezvălui secretul pietrelor.

Cel mai bine vândut thriller în Marea Britanie. Roman publicat în 35 de țări

Recenzii

„Christer combină cu succes jurnale secrete, coduri și o serie de detalii istorice fascinante, despre unul dintre cele mai misterioase locuri din lume.” - Publishers Weekly

„Captivanta simbolistică a lui Dan Brown se îmbină cu acțiunea explozivă a lui Indiana Jones și cu investigația detectivistică a Patriciei Cornwell.” - Longridge News

”Minunat roman, cu acea doză de istorie, mister și aventură cât să nu te lase să mai faci altceva decât să îl termini de citit în cel mai scurt timp posibil. Recunosc, îmi și place acest gen de carte, de aceea din teancul de cărți ce așteaptă pe noptieră să fie citite, am ales-o pe aceasta. Pot spune fără să stau pe gânduri că merită un loc lângă Codul lui DaVinci prin acțiunea explozivă și elemente precum: jurnale secrete, coduri, crime, ritualuri, detalii istorice.

Acțiunea romanului începe cu opt zile înaintea solstițiului de vară, când un bărbat este ucis în străvechiul sit Stonehenge de către un grup de bărbați înveșmântați în robe. La câteva ore de la această crimă, un ilustru profesor arheolog și vânător de comori se sinucide în propria casă, lăsându-i fiului său cu care în ultima vreme nu a fost în relații foarte bune, o scrisoare misterioasă. Fiul său, Gideon Chase, intră astfel într-o lume a misterelor și a provocărilor. Cartea este scrisă pe mai multe planuri, care spre final se intersectează într-un mod ingenios.

După moartea tatălui, Gideon descoperă că în casa unde a copilărit există o încăpere secretă, plină cu cărți și jurnale ținute de tatăl său de-alungul vieții. Încercând să afle cât mai multe despre motivele tatălui de a se sinucide, Gideon începe să citească jurnalele acestuia, scrise într-un cod secret: cuvinte în limba greacă scrise de la sfârșit spre început. Află astfel despre Sanctuar, o catedrală labirintică, subterană, în apropiere de Stonehenge, unde au loc ritualuri de purificare ale unei societăți secrete care venerează „pietrele”.

Această societate secretă își transmite învățăturile din generație în generație de mii de ani. În fruntea grupării se află un conducător nou, nemilos, care urmează legea de a sacrifica oameni pentru ca energia pietrelor să se mențină și astfel, el împreună cu toți discipolii, să ducă mai departe învățătura.

Descoperirile nu se opresc aici...Gideon își dă seama de puterea pietrelor abia când realizează că tatăl său l-a salvat de la boala ereditară și mortală de care suferea în copilărie, spălând-l cu o apă specială. De atunci nici o boală nu s-a mai atins de el iar rănile întotdeauna i s-au vindecat mult mai repede decât era normal. O casetă găsită în camera secretă a tatălui o înfățișează pe mama sa pe patul de moarte. Aceasta îi dă răspunsul la toate întrebările: tatăl său a condus organizația secretă și pentru a salva viața fiului său preaiubit, a făcut compromisul de a-și sacrifica propria viață.

Urmează foarte multe momente de suspans, revelație și schimbări de situație. Toate scenele se îmbină pefect precum un decodor de secrete. În final toată acțiunea romanului se concentreză asupra stopării scrificiul uman ce are loc la situl Stonehenge, misiune destul de greu de îndeplinit.”

Plusuri: Detaliile istorice, suspansul, ingeniozitatea firului acțiunii.

Minusuri: Stilul puțin tărăgănat de la început, deși merită așteptarea.

Recomandari: Celor care preferă romanele de ficțiune ce pornesc de la mistere ale istoriei.

-- Renata Nae, Bookblog.ro

Video despre Carte


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Stonehenge Legacy
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 528
Editura: Litera
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-600-499-2
Dimensiuni: 12 x 19 cm
Greutatea: 0.5000

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Extraordinara cartea
Extraordinara cartea,extrem de interesanta,o recomand...
Evaluarea
Parerea lui Alice / (Plasată la data 26.06.2014)