Mortalitate

Mortalitate
157,00 MDL (31,56 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Christopher Hitchens, scriitorul, criticul literar, eseistul, jurnalistul american de origine britanică, ateul zgomotos și polemistul de stânga care a tulburat, cu fiecare apariție, scena dezbaterilor de presă și de televiziune, își concepe, în acest volum, ultimul discurs.

Confruntat cu diagnosticul irevocabil de cancer esofagian, autorul nu va pune deoparte instrumentele discursului argumentativ. Prea lucid ca să rămână multă vreme pe tărâmul iluziilor de vindecare, deși nu refuză nici un tratament – fie el și experimental –, prea onest și egal cu sine pentru o convertire religioasă grăbită și – în viziunea sa – oportunistă, de ultim moment, scriitorul pare să rămână cu o ultimă soluție: acceptarea mortalității.

Dar n-o va face, pentru că nu aceasta este miza sa. Hitchens nu accepta nimic, înainte de a cunoaște.  Înțelegerea mortalității pe care boala, grăbindu-i ritmul, o apropie ochiului analitic, înseamnă, în viziunea intelectualului Hitchens, a trăi până la capăt. 

 

Despre Autor


 

Christopher Hitchens (13 aprilie 1949 - 15 decembrie 2011) a fost scriitor, critic literar și jurnalist anglo-american. Articolele sale  au apărut în reviste precum The Atlantic, Vanity Fair, Slate, World Affairs, The Nation, Free Enquiry și altele.

Ateu declarat, cunoscut alături de Richard Dawkins, Sam Harris și Daniel Dennett ca un comentator intransigent al religiei, a stârnit multe polemici prin scrierile sale, în care a criticat deseori personalități ca Maica Tereza, Dalai Lama, Henry Kissinger, Bill Clinton, Mel Gibson și nu numai.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Mortality
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 112
Editura: Litera
Apariția: Iulie 2015
ISBN: 978-606-741-962-7
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.1500

Pareri