Moldovenii în Tranziție: Între Trecut și Viitor [Carte Electronică]

Moldovenii în Tranziție: Între Trecut și Viitor [Carte Electronică]

Preț de Listă: 34,99 MDL (8,75 RON)

Preț: 24,14 MDL (6,04 RON)

Economisești: 10,85 MDL (2,71 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Format PDF
    • 9 persoane au cumpărat recent acest produs.

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 34,99 MDL (8,75 RON)

Preț: 24,14 MDL (6,04 RON)

Economisești: 10,85 MDL (2,71 RON) (31%)

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 5 rate cu 0% dobândă!

Descriere

”E o carte incitantă. E o carte temeinic documentată, construită după toate rigorile unui studiu știinţific, având la bază cele mai recente teorii în domeniul construcţiilor  statale, al modelării na- ţiunilor, al unor societăţi postmoderne, postcoloniale, iar în cazul nostru concret, postsovietice.

Pentru că scopul întregii exegeze întreprinse de talentatul sociolog și analist politic, care este Dan  Nicu, e de a ne face... cel puţin să... percepem, dacă nu să înţelegem până la capăt CE E CU ACEST STAT REPUBLICA MOLDOVA, care, nici după două decenii, nu se poate consolida ca atare, fiind mereu în derivă, orientat ba spre Vest, ba spre Est, dar realmente bătând pasul pe loc...

Aș putea să vă aduc o serie de citate, idei, concluzii de mare forţă de adevăr și convingere din acest excelent studiu, dar vă las plăcerea de a le descoperi la lectură. Câteva aspecte, mai bine zis amănunte, ţin să le menţionez: Dan Nicu, așa cum reiese din propriile confesiuni  inserate în corpul cărţii, este născut în toiul desfășurării Mișcării de Renaștere și Eliberare Naţională: la sfârșitul anilor 80 ai secolului trecut. Copilăria și adolescenţa lui s-au derulat sub stigmatul CRUDEI CRIZE ȘI AL INTERMINABILEI TRANZIŢII.

Cartea lui Dan Nicu vine să ne sugereze câteva dintre soluţiile ce ne-ar putea readuce în matca neamului nostru, ce ne-ar putea reda încrederea că acest vis sfânt al nostru are șanse de a deveni realitate... CUM? CÂND? Căutaţi răspunsul în carte.” -- Vladimir BEȘLEAGĂ, scriitor

”Îmi propun o analiză a evoluţiilor politice, sociale și econo- mice din Republica Moldova în perioada de dinainte (după veni- rea lui Mihail Gorbaciov la conducerea URSS) și de după decla- rarea independenţei (1991), cu incursiuni explicative în trecutul sovietic, românesc și rusesc al teritoriului  acesteia, pentru a înţele- ge esenţa și natura evoluţiilor analizate.

Se va atrage o atenţie de- osebită tratării fenomenului tranziţiei în literatura de specialitate pentru a analiza din perspectiva teoriei tranziţiei evoluţia Republicii Moldova. Se va recurge, în scopul clarificării unor evoluţii importante, în special în privinţa aspectului social principal care marchează evoluţia politică, cel etnonaţional, la comparaţia cu alte republici ale fostei URSS, inclusiv cu republicile baltice.” -- Autorul

Despre Autor

Dan Nicu s-a născut la 10 ianuarie 1989, în localitatea Ţaul, raionul Donduşeni, Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (fostul judeţ Soroca, România). Absolvent al Liceului Teoretic "Ion Creangă", din municipiul Chişinău, al Facultăţii de Ştiinţe Politice (FSP) din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti, al masteratului în Teorie şi Analiză Politică din cadrul aceleiaşi facultăţi. În prezent este doctorand în sociologie în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice de la aceeaşi universitate.

Autor al volumului de publicistică pe teme social-politice şi critică literară Copiii vitregi ai istoriei sau Se caută o Revoluţie pentru Basarabia, apărut în 2008 la Editura "Prut Internaţional" din Chişinău. în perioada 2006-prezent, colaborator permanent al revistei de cultură şi creaţie literară a tinerei generaţii "Clipa" din Chişinău, în principal la rubrica "Realitatea impusă".

Din 2008 până în prezent, blogger: www.dannicu.wordpress.com, comentator politic pe portalurile "Arena" (www.arena.md) şi "Voxpublika" (vox.publika.md) de la Chişinău. Susţinător al unificării Republicii Moldova cu România.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Focus
Apariția: 2013
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 2,32 MB
Pagini Ediție Print: 155

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

O mică concluzie
Este o carte bună, s-ar putea spune - un studiu ştiinţific despre trecut, prezent şi viitor, care ar avea ca scop răspunsul la întrebarea - ce e cu acest stat, Republica Moldova? Recomand tuturor, care îşi doresc un suflu de aer proaspăt.
Respect pentru autor.
Evaluarea
Parerea lui Dorin Gaina / (Plasată la data 27.02.2014)