Moartea unui Comis-Voiajor (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Moartea unui Comis-Voiajor (Top 10+) [Carte de Buzunar]
99,00 MDL (19,90 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza de Ioana Ieronim
 
Una dintre cele mai cunoscute piese din dramaturgia universala, Moartea unui comis-voiajor a fost distinsa cu Premiul Pulitzer, Premiul Tony si New York Drama Critics’ Circle Award.

Willy Loman, protagonistul piesei Moartea unui comis-voiajor, si-a petrecut intreaga viata in cautarea visului american, dar succesul si bunastarea l-au ocolit. Ajuns in pragul concedierii, batrinul comis-voiajor se refugiaza in propria-i realitate, cautindu-si mereu scuze, dar si explicatii pentru esecul relatiei cu fiul sau, Biff.

”Moartea unui comis-voiajor este considerata capodopera lui Arthur Miller si trateaza, asa cum o fac si celelalte opere ale aceleiasi perioade, ingrijorarile presiunii sociale din viata americana de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Comis-voiajorul Willy Loman este personajul principal al acestei piese de teatru si in jurul sau se construiesc atit momentele cheie, cit si toate intimplarile prin care a trecut de-a lungul timpului familia sa.

Moartea unui comis-voiajor este drama autentica a unei familii de americani, dar care se poate intimpla oricarei familii fara scopuri adevarate in viata, o farima de viata autentica. De altfel, chiar Arthur Miller spunea: „Teatrul este atit de fascinant pentru ca este accidental. Este atit de asemanator cu viata”.” -- Jovi Ene


Despre Autor

Arthur Miller (1915‑2005) s‑a nascut la New York, in familia instarita a unui producator de imbraca­minte, care va ajunge in pragul ruinei in 1929, odata cu prabusirea bursei. E obligat sa munceasca inca din scoala pentru a‑si ajuta familia si apoi sa‑si ia diferite slujbe pentru a se intretine la universitate. Isi descopera atractia fata de dramaturgie si, dupa citeva esecuri, cunoaste succesul pe Broadway, in 1946, cu piesa Toti fiii mei, distinsa cu prestigiosul Tony Award.

In 1949 are loc premiera piesei Moartea unui comis‑voiajor, care va deveni unul dintre textele fundamentale ale dramaturgiei secolului XX si, toto­data, prima piesa din istorie laureata cu toate cele trei mari premii ale teatrului american: Premiul Pulitzer, Premiul Tony si New York Drama Critics’ Circle Award. Acuzat de activitati antiamericane, scrie Vrajitoarele din Salem (The Crucible, 1953), o alegorie a persecu­tiilor la care Miller a fost supus alaturi de alte per­sonalitati din lumea filmului si a teatrului.

Printre piesele sale celebre se mai numara: Dupa cadere (1964), Vedere de pe pod si Amintiri din doua dimineti de luni (1955), Pretul (1968). A mai scris scenariul filmului Inadaptatii (1961), care a marcat ultima apa­ritie pe marele ecran a fostei sale sotii, Marilyn Monroe.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 144
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2013
ISBN: 978-973-46-3283-1
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri