Moartea și Busola. Proza Completă 1

Moartea și Busola. Proza Completă 1
376,00 MDL (94,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cu primul volum al prozei lui Jorge Luis Borges, Editura Polirom continua seria de opere dedicata unuia dintre autorii care si-au lasat amprenta asupra literaturii secolului XX.

Volumul reuneste povestirile fantastice care l-au facut celebru pe Borges in toata lumea, in care sint surprinse, cu o acuitate uimitoare, problemele majore ale omului contemporan.

Borges cultiva genul fantastic fara a recurge la truculenta vampirilor ori la feericul basmelor, pentru ca povestirile lui cu tilc sint „fantezii metafizice” si se realizeaza prin intermediul simbolului.

Volumul se deschide cu problematica argentiniana din Evaristo Carriego (1930), pentru a se extinde curind la universalitatea unor teme ale conditiei umane dintotdeauna si de pretutindeni, prezentate, desigur, de cele mai multe ori, cu intensitatea si concretetea senzoriala a variantei lor latino-americane din volumele Istoria universala a infamiei (1930), Istoria eternitatii (1935) si Fictiuni (1944).

Recenzie

„Unul dintre marii scriitori ai secolului trecut, nedreptatit de Nobelul pentru literatura (pe care nu l-a luat) este Jorge Luis Borges. El marcheaza un intreg contingent de scriitori latino americani. Daca vreti sa aveti o biblioteca adevarata, Jorge Luis Borges nu trebuie sa lipseasca din ea. Borges credea ca paradisul e o biblioteca. S-ar putea ca o biblioteca sa fie chiar o fereastra spre Paradis.” - Ioan T. Morar, 13 iulie 2006, 24-FUN

Despre Autor

Jorge Luis Borges (1899-1986) s-a nascut la Buenos Aires, intr-o familie instarita. La scurta vreme dupa nasterea sa, calatoreste alaturi de familie in Europa. Primeste inca de mic o educatie multilingva. Dupa intoarcerea in Buenos Aires, la 22 de ani, publica primul sau volum de poezii, Fervor de Buenos Aires.

 

Ioan T. MORAR, 13 iulie 2006, 24-FUN

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 520
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46-0087-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri