Moarte la răscruce

Moarte la răscruce

Preț de Listă: 102,00 MDL (25,50 RON)

Preț: 51,00 MDL (12,75 RON)

Economisești: 51,00 MDL (12,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Japonia, 1603. Tara isi revine cu greu dupa razboiul sangeros incheiat cu instaurarea shogunatului Tokugawa. Undeva in munti, langa satucul Suzaka, roninul Matsuyama Kaze descopera la o rascruce cadavrul unui negustor ucis cu o sageata. Un incident aparent neinsemnat intr-o epoca sangeroasa, dar Kaze vede dincolo de aparente. Sageata este lucrata cu o mare finete, iar taranii spun ca mortul a fost adus de un demon.

Ciudatul senior al tinutului, interesat mai degraba de teatrul Nō si de obiceiurile rafinate din perioada Heian, gaseste imediat un tap ispasitor. Intrigat, samuraiul ratacitor se hotaraste sa-si intrerupa calatoria. Sufletul ii cere sa afle adevarul pentru a salva un nevinovat, datoria ii dicteaza sa-si continue misiunea, asa cum le-a promis defunctilor sai stapani.

Trei romane sub aceeasi coperta -- unul politist, unul istoric si unul de aventuri --, Moarte la rascruce descrie magistral Japonia uimitoare de la inceputul secolului al XVII-lea si singuratatea unui samurai legat pe viata de o datorie de onoare.

 

Despre Autor

Dale Furutani ( n. 1946) este primul american de origine asiatica care a castigat doua mari premii pentru literatura politista, Anthony si Macavity (pentru romanul de debut Death in Little Tokyo, 1993, nominalizat si la premiul Agatha).

De altfel, in presa Furutani este numit "cel mai cunoscut dintre scriitorii americani de origine japoneza".

Detaliile Produsului

Titlu Original: Death at the Crossroads
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Humanitas
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-689-254-7
Dimensiuni: 11 x 18 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri