Moara cu Noroc și alte Povestiri

Moara cu Noroc și alte Povestiri
79,00 MDL (16,65 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cuprins:

• Moara cu noroc
• Pacala in satul lui
• Spaima zmeilor
• Ileana cea sireata
• Doi feti cu stea in frunte
• Limir Imparat
• Rodul tainic

"Moara cu noroc" este o capodopera literara scrisa intr-o maniera dura si apasatoare emotional. Opera este brazdata de o tensiune psihedelica. Tradare, manie, lacomie, gelozie, crima. Aceste caracteristici ne taie respiratia pe tot parcursul nuvelei.

Deznodamantul se asterne cu brutalitate peste personajele actiunii, ca o sentinta definitiva:

"-Stai! striga Pintea tara, incat rasuna toata valea. "Uf! Saracul de mine! isi zise apoi! L-am scapat! Acu fuge. Asa-i! dar asta data Lica nu mai putea sa fuga si, daca fugea, tot prins era, prins de mana lui Pintea, prins cu toate dovezile. Lica se indrepta incat parea indoit asa de nalt ca mai inainte, privi imprejurul sau, isi tinti ochii la un stejar uscat ce statea la departare de vreo cincizeci de pasi, scrasni din dinti, apoi isi incorda toate puterile si se repezi inainte.
Pintea il gasi cu capul sfaramat la tulpina stejarului si ramase neclintit si cuprins de fior in loc."

 

Despre Autor


 

Ioan Slavici (n. 18 ianuarie 1848 la Șiria, județul Arad — d. 17 august 1925 la Crucea de Jos, în apropiere de Panciu, județul Vrancea) a fost un scriitor și jurnalist român. A frecventat școala greco-ortodoxă din satul natal, gimnaziul maghiar din Arad și a urmat cursurile Liceului din Timișoara.

Debutează în Convorbiri literare (1871), cu comedia Fata de birău. Împreună cu Eminescu pune bazele Societății ”România Jună”. La finalul anului 1874, se stabilește la București, unde este secretar al Comisiei Colecției Hurmuzachi, profesor, apoi redactor la Timpul.

Cele mai reprezentative nuvele sunt Popa Tanda, Scorman, Gura satului; romane - Mara, Din 2 lumi, Cel din urmă armaș; povești - Doi feți cu stea în frunte, Păcală în satul lui, Spaima zmeilor. 

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Poseidon
Apariția: Iulie 2013
ISBN: 978-606-93218-8-1
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: