Mistuiți

Mai multe poze

Mistuiți
292,00 MDL (65,47 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Iulia Gorzo.
 
Mistuiți, fulminantul debut literar al lui David Cronenberg, îi aduce în prim-plan pe Nathan și Naomi, un cuplu modern de jurnaliști, a căror viață este atât de haotică, încât se întâlnesc doar în hoteluri, când drumurile li se intersectează. Ea scrie despre crime, el – despre intervenții medicale speciale. Viața de cuplu le este mediată de internet, smartphone-uri, laptopuri și camere video. Cei doi au, de asemenea, în comun gustul pentru aventuri sexuale, în special cu subiecții articolelor la care lucrează.
 
În timp ce Naomi intervievează un celebru filosof francez suspectat că și-ar fi ucis soția și ar fi mâncat părți din trupul ei, Nathan face un reportaj despre un tratament medical obscur pentru cancerul de sân, aplicat unei paciente superbe într-o clinică din Budapesta. Acolo descoperă îngrozit că a contractat o boală venerica numită boală lui Roiphe și gândul că trebuie să-i explice totul lui Naomi îl terorizează.
 
Căutând un tratament, în minte i se ivește neâncetat întrebarea „Ce s-o fi întâmplat cu Roiphe?”, care deschide, aidoma unei chei, poarta spre o lume halucinantă, impregnată de erotism, în care virtualul pare să submineze constant realitatea, o lume extrem de plastică, amintind de filmele regizorului Cronenberg. 

 

Recenzie


 

”Un roman tulburător, înfricoșător, palpitant” -- Stephen King

„Odata cu apariția romanului Mistuiți, Cronenberg intră în compania selectă a cineaștilor care au scris și opere literare: cartea să poate fi comparată cu memoriile luminoase ale lui Luis Bunuel, Ultimul meu suspin, cu confabulația hilară a lui Werner Herzog din Conquest of the Useless sau cu romanul burlesc al lui Bruce Robinson, The Peculiar Memories of Thomas Penman.” -- Will Self
 
„Această carte, originală până in cel mai mic amanunt, având anvergura și acuratețea poetică ale capodoperelor lui Nabokov, ar puterea să-l tulbure și să-l dezarmeze pe cititor, dar și să facă din el, in cele din urmă, un complice absolut.” -- Viggo Mortensen
 
„Proza densă, aristocratică a lui Cronenberg este plină de detalii hi-tech, erotice, medicale… fiecare bit de informație e încărcat de indecență și ridicat la rangul de frumusețe pervertită.”-- Booklist

 
 
Despre Autor

David Cronenberg (n. 1943, Toronto) este unul dintre cei mai cunoscuți regizori contemporani, mai ales pentru inventarea unui gen aparte, horrorul visceral, ce explorează temerile și obsesiile legate de transformarea propriului corp. în filmele sale, psihologicul se împletește strîns cu fiziologicul. La începutul carierei, regizorul a explorat aceste teme mai ales prin filme horror și SF, deși operă lui s-a dezvoltat dincolo de aceste subiecte.

Printre cele mai cunoscute filme ale sale se număra Videodrome, The Fly, Naked Lunch, ecranizarea romanului omonim al lui William Burroughs, Crash, care a obținut premiul special al juriului la Festivalul de la Cannes în 1996, existenz, pentru care i-a fost decernat Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin în 1999, Spider, A History of Violence, Cosmopolis, ecranizarea romanului omonim al lui Don DeLillo, Maps to the Stars. 

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Scandalous Lives of Courtesans, Concubines, and Royal Mistresses
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Polirom
Apariția: Octombrie 2015
ISBN: 978-973-46-5658-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri