Milarepa [Carte Electronică]

Milarepa [Carte Electronică]

Preț de Listă: 45,99 MDL (11,50 RON)

Preț: 31,73 MDL (7,93 RON)

Economisești: 14,26 MDL (3,57 RON) (31%)

    • 1 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 45,99 MDL (11,50 RON)

Preț: 31,73 MDL (7,93 RON)

Economisești: 14,26 MDL (3,57 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Milarepa e marele yoghin tibetan, înţeleptul enigmatic ce a străbătut nouă veacuri, distilând, transmutaţie după transmutaţie, toate experienţele lumii de carne şi spirit. Acum locuieşte în visele parizianului Simon şi-l tulbură noapte de noapte cu aceeaşi nălucire de nepătruns, aşa încât viaţa trăită şi viaţa visată încep să se amestece până la confuzie. Cheia enigmei e oferită de o femeie stranie pe care Simon o întâlneşte într-o cafenea din Parisul diurn. O poveste tulburătoare, în spiritul budismului tibetan, despre iluminare prin suferinţă şi dragoste, şi un posibil răspuns la multe dintre întrebările ce ne frământă din zorii omenirii.

Recenzii

"O prodigioasa poveste metafizica, despre suferinta si lasitate." -- L'Express

”Milarepa este de fapt începutul seriei şi abordează budismul. Este… foarte scurtă, am citit-o din Piaţa Romană până în Drumul Taberei şi încă mai aveam din drum când am ajuns la ultima pagină.

Povestirea începe cu un om care în lumea reală se numește Simon, iar în lumea viselor sale este cunoscut drept Svastika. În vise este unchiul lui Milarepa, iar între cei doi se naște o relație de ură, peste care doar unul din ei reușește să treacă. Narațiunea este la persoana I, iar naratorul este confuz, fiind când Simon, când Svastika, iar uneori când povestește despre Milarepa trece de la el la eu. Această confuzie este subliniată şi de el însuși pe parcursul cărţii, din când în când nemaiștiind clar din perspectiva cui privește şi percepe ceea ce se întâmplă.” -- www.revistadepovestiri.ro

Despre Autor

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă cursurile prestigioasei Ecole Normale Superieure cu o diplomă în filozofie. Trei ani mai târziu obţine titlul de doctor în filozofie. Debutează în 1991 cu o piesă de teatru, Noaptea la Valognes. îi urmează Vizitatorul, care îi aduce consacrarea şi pentru care este distins cu trei premii Moliere.

În 1994 îi apare primul roman, Secta Egoiştilor, dar scrie în continuare piese de teatru care fac săli pline în Franţa şi în străinătate. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste douăzeci de premii şi distincţii literare, iar în 2000 a primit titlul de Chevalier des Arts et des Lettres.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2013
ISBN: 978-973-689-586-9
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 64

Pareri