Mihail, câine de circ (Colecția Adevărul de Lux)

Mihail, câine de circ (Colecția Adevărul de Lux)

Preț de Listă: 214,00 MDL (53,50 RON)

Preț: 107,00 MDL (26,75 RON)

Economisești: 107,00 MDL (26,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Drumul sinuos pe care London a ales să meargă de-a lungul întregii sale vieţi l–a transformat într-un bărbat puternic şi competitiv, capabil „să tolereze multe din cruzimile şi ticăloşiile inconştiente, nepremeditate, săvârşite în clipe de furie de oameni”, aşa cum el însuşi afirma despre sine. Şi totuşi această toleranţă faţă de cruzime şi brutalitate este limitată chiar şi în cazul unui caracter puternic şi călit, precum cel al lui Jack London.

Deşi şi-ar fi dorit să poată stopa acţiunile de dresare a animalelor prin metode violente şi chinuitoare, era conştient că o astfel de luptă nu poate fi dusă pe cont propriu, fără o susţinere din partea semenilor săi.

Realist, el ştie că nici unul la mie dintre oameni nu ar deveni membru într-o organizaţie care să militeze pentru protecţia şi drepturile animalelor, însă nu a putut rămâne impasibil. După ce ani la rând evitase să participe la astfel de spectacole, convins fiind că „sub masca artei, cruzimea a atins cel  mai înalt grad”, London decide să ia atitudine şi scrie impresionantul roman „Mihail, câine de circ”.

Exploatându-şi talentul literar, London scoate la iveală în mod impresionant întreaga suferinţă şi neputinţa ce se ascund dincolo de reprezentaţiile în care protagoniste sunt animalele menite să distreze publicul participant. Dincolo de incontestabila valoare literară, romanul lui Jack London dobândeşte şi o valoare socială prin faptul că, după publicare, a generat mai multe acţiuni de protejare a animalelor decât îşi putuse imagina autorul.

  

Despre Autor


  

Jack London (1876–1916) este unul dintre scriitorii care si-au adus contributia la dezvoltarea literaturii americane. Cunoscut indeosebi pentru titlurile „Chemarea strabunilor“, „Colt Alb” si „Lupul de mare”, London este considerat primul autor american care si-a castigat existenta de pe urma scrierilor sale.

Criticii operei lui London sustin ca valoarea creatiei sale rezida in special in talentul cu care construieste nuvelele, dar citind romanele lui celebre precum „Lupul de mare“ sau „Chemarea strabunilor“, observam si un incontestabil talent de romancier.

Cenusa funerara a lui Jack London este ingropata  in parcul istoric din Glen Ellen, California, alaturi de aceea a lui Charmian, cea de-a doua sotie, care s-a stins din viata cativa ani mai tarziu. Mormantul lor, de o neobisnuita simplitate, este marcat doar de o lespede acoperita cu muschi si licheni.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 316
Editura: Adevărul
Apariția: Noiembrie 2008
ISBN: 978-973-1999-37-1
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.4700

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: