Mihai Eminescu în filatelia și cartofilia universală: Catalog enciclopedic

Mihai Eminescu în filatelia și cartofilia universală: Catalog enciclopedic
96,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

”Primo: constituie o încercare de a pune o barieră în calea uitării. Secundo: un semn, o urmă despre existenţa şi afirmarea în istorie a Omului care a fost Mihai Eminescu. Terţio: de a fi un stimulent al memoriei. Căci, răsfoindu-l, îţi poţi reaminti unele lucruri studiate pe băncile şcolii sau retrăi unele momente din viaţă, care au asemănare cu cele scrise acum o sută şi ceva de ani.

Oricum, sperăm că, răsfoind filele cuprinse între aceste două coperte, satisfacţie de ordin moral-spiritual vor avea nu doar colecţionarii, pentru care catalogul se vrea un instrument de lucru, ci toţi acei pentru care numele Eminescu înseamnă cel mai reprezentativ poet român, creatorul limbajului poetic românesc, „scriitorul total  al literaturii româneşti”. Astăzi constatăm că Eminescu – cel mai mare scriitor român şi unul dintre cei mai de seamă lirici din literatura modernă universală – este pe larg mediatizat şi prin intermediul filateliei, veritabil cronicar al timpului, care a adus şi continuă să aducă în atenţia publică figura marelui nostru poet.

Mihai Eminescu este poetul prin care neamul nostru şi-a construit o durabilă punte de legătură cu spiritualitatea umanităţii, deoarece prin el poporul român şi-a adus, în mare măsură, contribuţia proprie la cultura universală. Poetul-nepereche al neamului românesc ne-a lăsat opere de mare rafinament artistic, multe traduse în limbile lumii, care nu şi-au pierdut actualitatea în ciuda anilor trecuţi. El este cel care ne reprezintă în lume ca entitate etnică, iar opera lui a devenit un bun comun al tuturor popoarelor lumii.

Chipul poetului, iar apoi şi unele imagini din opera sa nemuritoare, nu puteau să nu fie un imbold pentru editorii de mărci şi efecte poştale şi, mai ales, pentru fîlatelişti, preocupaţi de promovarea valorilor culturale naţionale. Căci fîlatelia, care luase naştere încă la mijlocul secolului al XlX-lea, găsise cale de popularizare a valorilor istorico-es-tetice prin prezentarea colecţiilor sale, acest domeniu fiind recunoscut ca un element eficient al educaţiei instructiv-educative.” - Autorii

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 120
Editura: Știința
Apariția: 2010
ISBN: 978-9975-67-727-1
Dimensiuni: 20,7 x 21,1 cm
Greutatea: 0.3720

Pareri