Miercuri când era Joi

Miercuri când era Joi
49,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Volumul este o culegere de texte apărute pe blogul scriitorului și editorului Gheorghe Erizanu. Lapidare, abrupte , acestea par niște telegrame adresate urbi et orbi. Telegrame-avertizări – fiți atenți la ce se întîmplă, că ne ducem pe copcă! Sau telegrame-demascări – ați văzut ce fac pramatiile? Sau care constată, abătut, o ecuație-dilemă cu trei termeni și fără nicio soluție.

Recenzii

”Gheorghe Erizanu şi-a elaborat un stil concis al scriiturii, dacă e să mă gândesc mai bine, n-a făcut nimic altceva decât să şi-l adapteze propriei personalităţi. Pentru cei care nu-l cunosc, Gheorghe Erizanu este uneori enervant de concis în vorbire şi concentrat în scris. De multe ori am impresia că citesc un nerv. Revolta împotriva vorbăriei probabil că i se trage, mai cu seamă, din literatura rusă, unde ceea ce spui e aproape echivalentul a cum o spui.

Reporter, editor, blogger - pe toţi îi unifică pasiunea pentru scriitură. Cu aşa un background, mi se pare firesc să ne pomenim într-o bună zi şi cu un volum de proză semnat de Gheorghe Erizanu, pe care-aş miza fără rezerve. Miercuri când era joi şi Ce spun cărţile au venit să confirme asta.” -- Anatol Grosu, poet

"Ani în şir editorul Gheorghe Erizanu l-a discriminat pe autorul Gheorghe Erizanu. Mai mult: l-a exploatat nemilos, la sânge (vai, cel care semnează mai jos ştie prea bine cum vine asta!). Multe din bucăţile ce alcătuiesc miezul acestei cărţi developează o atitudine. Drastică, binevoitoare sau în doi peri, cu o ironie măsurabilă pe scara Richter: de la zâmbetul condescendent până la zeflemeaua cu ghimpi, care dărâmă autorităţi. Altele au un mic ghem epic, cu toate cele aferente unei micropovestiri: expoziţie, intrigă, nodul acţiunii, desfăşurare, punct culminant, deznodământ. Există şi texte care par reflecţii cu tentă eseistică". -- Eugen Lungu, Blogogramele lui Gheorghe Erizanu

Despre Autor

Gheorghe Erizanu s-a născut la 8 iunie 1967 în Cigârleni, Ialoveni. Licențiat al Facultății de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova. Este director al Editurii Cartier. A debutat în 1995 cu volumul de reportaje Carte orange, Editura Arc, urmat de Miercuri când era joi, Editura Arc, 2012.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 160
Editura: Arc
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-61-709-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri