Micul scriitor. Ateliere de scriere. Clasele primare

Mai multe poze

Micul scriitor. Ateliere de scriere. Clasele primare
22,00 MDL (4,93 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Utilitatea scrierii este inerentă. Coparticiparea elevului la viaţa societăţii începe de la cunoaşterea de sine, de la posibilităţile de interacţiune socială, acestea avînd rădăcini în familie, apoi în contactul cu semenii, cu prietenii, cu colegii de şcoală şi, bineînţeles, cu alţi factori umani ai societăţii.Utilitatea scrierii este inerentă. Coparticiparea elevului la viaţa societăţii începe de la cunoaşterea de sine, de la posibilităţile de interacţiune socială, acestea avînd rădăcini în familie, apoi în contactul cu semenii, cu prietenii, cu colegii de şcoală şi, bineînţeles, cu alţi factori umani ai societăţii.

Caietul dat are ca obiectiv realizarea capacităţilor de scriere lizibilă, cu acurateţe, ordonată. în condiţiile şcolare învăţătorul este un prim receptor al mesajelor scrise. în acest sens, cultivarea respectului prin comunicarea scrisă începe de la dialogul virtual cu pedagogul. în condiţii didactice bine exprimate, printr-o situaţie, posibil impusă, elevii din clasele primare vor stărui asupra faptului ca învăţătorul să fie mulţumit de scrierea lor.

La finele fiecărui atelier de scriere, micul scriitor are posibilitatea să se evalueze. Modelul propus, constituit din fişa de autoevaluare, are la bază indicatori şi descriptori de performanţă. Subiectul educaţiei va participa la propria formare prin situaţiile în care se autoevaluează, or, acţiunea dată are efect formativ şi se raportează la diferite capacităţi ale elevului în funcţie de progresul realizat şi de dificultăţile pe care le are a depăşi.

Auxiliarul respectă competenţele specifice disciplinei prevăzute de Curriculum.

Mariana MARIN, doctor în pedagogie

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 64
Editura: Cartier
Apariția: 2008
ISBN: 978-9975-79-542-5
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.1100

Pareri