Micul Prinț

Micul Prinț
39,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Micul Prinț este o minunată poveste despre un copil năzdrăvan,călător prin spații astrale, un simbol luminos al prieteniei și dragostei autentice. O poveste modernă interesantă, captivantă pentru copii de vârsta de 8-12 ani.O poveste în care cele mai profunde gânduri sunt expuse într-o limbă simplă și emoționantă,de o puritate plastică pe înțelesul fiecărei vârste.

Micul Prinț a fost și rămâne un mesaj înalt și luminos,valabil poate mai mult ca aricând astăzi, în secolul nostru zbuciumat. Multiplele lui semnificații depășesc cadrul basmului propriu-zis, înscriindu-se firesc în paginile unei lucrări aforistice, valabil pentru toate vârstele. --  Igor Crețu


Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Această fabulă încântătoare este povestea întâlni-" unui adult cu copilul din el, în mijlocul Saharei, după ce pilotul-narator aterizează din cauza motorului „defect*, confruntându-se cu o problemă de „viaţă sau moarte". Da-cea mai mare problemă este cea a vieţii şi modului în care ea trebuie trăită. Relaţia dintre adult şi copil se dezvăluie pe fundalul unei crize umane şi ia forma unor întrebări vitale: inimitabilele şi „prea multele întrebări" ale copilăriei puse de „Micul prinţ" mentorului său.

Dialogul dintre narator şi copil este o formă de vorbire cu sine, adultul adresându-se copilului din el prin închipuirile şi dorinţele neîncătuşate ale unui copil. Iniţial, naratorul şi Micul Prinţ comunică prir desene, Micul Prinţ formulându-şi prima cerere: „Te rog. desenează-mi o oaie".

Este o poveste suprarealistă, ce sfidează convenţiile realităţii, intrând pe tărâmul viselor şi al imaginaţiei dezlănţuite. Naratorul îşi redescoperă treptat capacitatea de a-şi imagina. Astfel, rolurile sunt inversate, şi copilul îl iniţiază pe adult în arta sacră a întrebărilor şi mirărilor. Scris de Saint-Exupéry nu cu mult înainte de a muri, M icul prinţ este un testament despre modul cum poate şi trebuie să fie trăită viaţa de adult.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Le Petit Prince
Grupa de Vârstă: 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 63
Editura: Silvius Libris
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-103-27-5
Dimensiuni: 14,5 x 20 cm
Greutatea: 0.0800

Pareri