Micul Prinț

Micul Prinț
125,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

„Am trăit astfel singur, fără a avea pe cineva cu care să stau de vorba cu adevărat, până ce am avut o pană în deșertul Sahara, acum șase ani. Se stricase ceva la motor. Și cum n-aveam cu mine nici mecanic, nici pasageri, ma pregăteam să încerc să fac, de unul singur, o reparație dificilă. Era pentru mine o problemă de viață și de moarte.

Abia mai aveam apă de băut pentru opt zile.  În prima seară am adormit pe nisip, la o mie de mile de orice ținut locuit. Eram mult mai izolat decât un naufragiat pe o plută în mijlocul oceanului. Vă închipuiți atunci surpriza mea, în zori, când m-a trezit un glas firav și ciudat.

Zicea: – Te rog... desenează-mi o oaie! – Poftim? – Desenează-mi o oaie... Am sărit în picioare de parcă aș fi fost lovit de trăsnet. M-am frecat la ochi. M-am uitat cu atenție. Și am văzut un prichindel cu totul extraordinar care mă privea cu gravitate. (...)  M-am uitat așadar la acea apariție făcând ochii mari de uimire. Nu uitați că mă găseam la o mie de mile de orice ținut locuit.

Or, omulețul meu nu mi se părea a fi nici rătăcit, nici mort de oboseală, nici mort de foame, nici mort de sete, nici mort de frică. Nu avea deloc înfățișarea unui copil pierdut în mijlocul deșertului, la o mie de mile de orice ținut locuit.

Când am izbutit în cele din urmă să vorbesc, i-am spus:

– Dar... ce faci aici? Iar atunci el îmi repetă, foarte blând, ca pe un lucru foarte serios:

– Te rog... desenează-mi o oaie... (...)

Și așa am făcut cunoștință cu micul prinț.” 

 

Despre Autor


 

Antoine de Saint-Exupéry s-a născut la data de 29 iunie 1900, în Lyon. A fost romancier, eseist şi reporter francez, aviator căzut pe frontul antifascist. S-a făcut cunoscut unui cerc larg de cititori, în special datorită povestirii Micul prinţ, una dintre cele mai răspândite cărţi din lume, tradusă în circa 110 limbi. În 1921, intră în aviaţia franceză şi, în 1926, devine pilot de linie al unei companii particulare.

La începutul celui de al Doilea Război Mondial se înrolează în aviaţia militară franceză şi, după armistiţiul din 1940, părăseşte Franţa şi se stabileşte la New York. În toamna anului 1942, odată cu debarcarea trupelor aliate în Africa de Nord, Saint-Exupéry părăseşte America şi îşi reia activitatea de pilot de război. După o perioadă de instructaj în Statele Unite ale Americii, participă, începând din 1943, la mai multe misiuni în Africa,  Sardinia şi Corsica.

În timpul unui zbor de recunoaştere deasupra Mării Mediterane, 31 iulie 1944, avionul său este doborât şi Antoine de Saint-Exupéry este considerat de atunci dispărut.  

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Le Petit Prince
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 136
Apariția: 2015
ISBN: 9786068620404
Greutatea: 0.1500

Pareri