Micuța Margo

Micuța Margo
33,00 MDL (8,25 RON)
  • Cumpără 2 exemplare cu 18,00 MDL fiecare și economisește 46%

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Fragment:

Într-un bloc înalt, situat pe cea mai lungă stradă a unui mare oraş, trăia o fetiţă. Era mică şi, bineînţeles, locuia  îpreună cu familia ei. Dar era întotdeauna singurică. Toţi ai casei, fiind persoane foarte importante, niciodată nu aveau timp şi pentru ea. Bunicul, un cunoscut matematician, şi tatăl fetiţei, doctorand, de dimineață până noaptea târziu erau preocupaţi de noile descoperiri ale omenirii. „Carul ştiinţei trebuie împins ca să nu stea pe loc!" aceasta era deviza bunicului.

Cea mai ocupată era, desigur, mama! Ea în fiecare zi avea datoria de a-şi întâlni prietenele şi neapăt să colinde toate magazinele şi saloanele de frumuseţe. Altfel nu se putea!

Îîn această familie respectabilă s-a născut o fetiţă pe care au numit-o Margareta. Din prima zi de viață deveni marea speranţă a bunicului şi a tatălui ei. Numele Margo, nume de regină, ei i l-au ales. Nu găseau însă o clipă de răgaz să se joace cu ea, să iasă împreună la plimbare.

Zile întregi stăteau închiși în cetatea lor de cărţi, groase şi grele. Fetiţa abia de-i putea vedea! Iar dragul ei bunic repeta întruna ca un papagal :"Dacă vom trândăvi, ştiinţa şi omenirea nu ne va ierta!" Fata creştea fără a pricepe ce vrea ştiinița şi cât de mare e omenirea care se poate supăra pe bunicul şi pe tatăl ei. Ar fi vrut să afle, dar n-aveacine să-i spună!...

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 24
Editura: Lumina
Apariția: 2013
ISBN: 978-9975-65-301-5
Dimensiuni: 25,2 x 25 cm
Greutatea: 0.3200

Pareri