Mic Dejun la Tiffany (Top 10+)

Mic Dejun la Tiffany (Top 10+)
101,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 12 persoane au cumpărat acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Traducere din limba engleza de Constantin Popescu.
 
Cartea a cunoscut o ecranizare celebra in 1961, cu Audrey Hepburn in rolul principal.
 
Mic dejun la Tiffany este povestea unui scriitor care isi aminteste ca a cunoscut-o in urma cu cincisprezece ani, pe cind locuia intr-un vechi apartament din New York, pe Holly Golightly. In scurt timp, scriitorul si tinara cu apucaturi stranii, pe a carei carte de vizita era scris „calatoare”, devin prieteni apropiati. Dupa cincisprezece ani, o cunostinta comuna ii arata scriitorului citeva fotografii cu un salbatic tinind in miini o figurina din lemn care semana foarte bine cu Holly.
 
Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall
 
Recenzie
 
”Mic dejun la Tiffany propune o fermecătoare fabulă care captează, ca într-un bol de cristal, ultima suflare a inocenţei americane. Tema constă în amintirile unui scriitor la New York, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Prin Holly Golightly, Capote a creat una dintre cele mai memorabile eroine de roman. înfrângând limitele şi netezind calea spre revoluţia ce urma să se petreacă. Holly este o gamine - liberă din punct de vedere sexual hedonistă, o prostituată. Ea trăieşte clipa, nu o interesează consecinţele şi îşi construieşte moralitatea „din mers".
 
La fel ca pisica ei fără nume, Holly este liberă, fără putinţă de domesticit. Naratorul anonim al acţiunii o întâlneşte pe Holly în momentulîn care ea se caţără pe pervazul ferestrei, pentru a scăpa de un mult prea asiduu şi nestăpânit admirator. Ei devin prieteni imediat şi scriitorul este atras în vârtejul existenţei tumultuoase a lui Holly. în adâncul sufletului, cei doi vor „fericire" şi afecţiune, vise ale tuturor celor suficient de tineri pentru a le nutri. Romanul reprezintă un moment de cotitură în opera lui Capote, când primele sale scrieri gotice, lirice despre sudul american sunt date uitării.
 
Cu acest roman, el îşi ocupă locul firesc în rândul elitei literare newyorkeze. îndrăzneţ pentru perioada respectivă - promiscuitatea şi homosexualitatea fiind dezbătute în mod deschis - este posibil ca în timp romanul să-şi fi pierdut capacitatea de a şoca, dar farmecul său a rămas neatins. O briză proaspătă dinspre East River - într-un moment când un astfel de lucru mai era încă posibil.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall
 
Despre Autor
 
Truman Capote, pe adevaratul sau nume Truman Streckfus Persons, s-a nascut la 30 septembrie 1924 la New Orleans si, dupa divortul parintilor, a fost crescut de familia mamei sale, intr-un orasel din Alabama. Cind mama se recasatoreste cu un om de afaceri cubanez, Capote se muta la New York si adopta numele tatalui sau vitreg.
 
La 17 ani isi intrerupe studiile si se angajeaza la The New Yorker; curind, incepe sa-si publice povestirile in reviste literare de prestigiu, iar in 1948 ii apare romanul Alte glasuri, alte incaperi, care se bucura de un enorm succes si il impune in atentia criticilor ca pe una dintre cele mai mari sperante ale prozei americane.
 
Dintre cartile si piesele de teatru publicate ulterior (A Tree of Night and Other Stories, 1949, The Grass Harp, 1951, Breakfast at Tiffany’s, 1958, In Cold Blood, 1966, Music for Chameleons, 1980), multe sint obiectul unor ecranizari celebre si ii consolideaza definitiv reputatia si, totodata, stilul: o combinatie irezistibila de nonconformism, ironie, rafinament psihologic si complexitate stilistica. La Editura Polirom au mai aparut Muzica pentru cameleoni, Cu singe rece, Harfa de iarba. Arborele noptii si alte povestiri si recent, intr-o noua traducere, Mic dejun la Tiffany.
 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Breakfast at Tiffany’s
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 192
BRAND: Polirom
Apariția: Octombrie 2012
ISBN: 978-973-46-3197-1
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri