Metodica Predării Matematicii în Ciclul Primar

Mai multe poze

Metodica Predării Matematicii în Ciclul Primar
187,00 MDL (46,39 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Unul dintre cele mai importante ghiduri de metodica de pe piata de carte romaneasca, necesar oricarui cadru didactic din invatamintul primar!

Schimbarea paradigmei didactice si trecerea de la invatamintul centrat pe continuturi la invatarea centrata pe obiective si capacitati sint scopuri principale ale reformei invatamintului. In acord cu aceste transformari, autoarele propun o abordare teoretica si aplicativa a unor demersuri de invatare specifice pentru proiectarea si implementarea curriculumului de matematica in ciclul primar.

Oferind posibilitatea personalizarii demersului didactic, noi orientari in evaluare si modele transdisciplinare de lectura a programelor scolare, lucrarea este un ghid practic atit pentru invatatorul incepator, cit si pentru cel cu experienta.

Cuprins:

Curriculumul si proiectarea didactica • Resurse educationale in invatarea matematicii • Formarea conceptului de numar. Numeratia in ciclul primar • Formarea conceptului de operatie aritmetica. Invatarea operatiilor aritmetice in ciclul primar • Formarea capacitatii de explorare/investigare si rezolvare de probleme • Masurare si masura • Formarea reprezentarilor geometrice

Despre Autor

Mihaela Neagu este profesor la Colegiul National din Iasi, doctorand in stiintele educatiei, expert al Consiliului National pentru Curriculum.

De aceeasi autoare, la Editura Polirom au mai aparut culegeri de aritmetica (coautoare, 4 volume, clasele I-IV, 1997) si Activitati matematice in gradinita. Indrumar metodologic (coautoare, 1997).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0638-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri