Metodica Generală de Predare: Fizica

Metodica Generală de Predare: Fizica
30,00 MDL (7,50 RON)
  • Cumpără 10 exemplare cu 27,75 MDL fiecare și economisește 8%

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Lucrarea de faţă este dedicată problemelor generale ale predării fizicii şi este destinată profesorilor de fizică din învăţămîntul preuniversitar, precum şi catedrelor de fizică unde are loc pregătirea viitorilor dascăli.

Scopul primordial preconizat la scrierea acestei lucrări nu diminuează rolul ei în pregătirea viitorilor specialişti din motivul că a fost modificată programa şcolară de fizică. Această lucrare este o recomandare (nu o obligaţie) tinerilor profesori pentru a-şi alege propriul traseu de predare-învăţare. Orice persoană implicată în acest proces poate veni cu propriile modelări şi completări.

Ţinînd cont de avizele profesorilor de fizică din România şi din Republica Moldova, această lucrare a completat un gol imens în domeniu. Impactul ei pozitiv (prima dată a fost editată în 1995 în România) la pregătirea profesorilor de fizică este incontestabil.

Recomand publicarea acestei lucrări şi în Republica Moldova, recenziile profesorilor fiind favorabile, cu menţiunea că în prezent conţinutul de fizică a fost supus unei reforme curriculare. După cum am mai spus, aceasta nu poate minimiza rolul lucrării. Exemplele aduse ca model pentru evaluarea cunoştinţelor pot fi utilizate la discreţia profesorului în conformitate cu cerinţele noilor programe (la clasa respectivă, pentru cursurile opţionale etc.).

Modelele de teste şi de planificare a materiei de studiu pot fi utile profesorilor şi studenţilor pentru a-şi planifica activitatea la o temă concretă în clasă sau la catedră, utilizînd noua programă de studiu. Folosind metodica generală de predare, profesorii şi studenţii au ocazia de a scrie lucrări proprii ce vizează predarea unei sau altei teme concrete în viziunea noilor modificări ale curriculum-ului de fizică.

Consider publicarea acestei lucrări de mare folos şi pentru învăţămîntul preuniversitar de fizică din Republica Moldova. -- Prof. univ. Em. Tereja, Universitatea „Al. I. Cuza",

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 296
Editura: Arc
Apariția: 2001
ISBN: 9975-61-174-5
Dimensiuni: 16,5 x 23,8 cm
Greutatea: 0.4200

Pareri