Metode şi Tehnici de Învăţare Eficientă. Fundamente şi Practici de Succes

Mai multe poze

Metode şi Tehnici de Învăţare Eficientă. Fundamente şi Practici de Succes
255,00 MDL (63,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Conform cercetarilor recente, invatarea poate fi facilitata de insusirea unor seturi de tehnici adecvate. Volumul prezinta cele mai eficiente strategii care pot fi aplicate in vederea unei acumulari rapide si pe termen lung a cunostintelor stiintifice: metode de documentare si prelucrare a informatiilor, solutii de memorare, modalitati de crestere a randamentului, de planificare si organizare a timpului, de optimizare a stilului de lucru si de concentrare a atentiei.
 
Sectiuni speciale sint dedicate diferitelor forme de comunicare, proceselor de argumentare, contraargumentare si persuasiune, precum si regulilor de elaborare a lucrarilor didactico-stiintifice sau de organizare si conducere a reuniunilor si dezbaterilor. Elementele teoretice sint ilustrate cu studii de caz, aplicatii practice si metodologice care contribuie la o mai buna intelegere a conceptelor expuse. Sinteza a mai multor perspective metodologice, Metode si tehnici de invatare eficienta este un ghid de crestere a performantei si dezvoltare a competentelor util atit studentilor, cit si profesorilor.
 
Din cuprins: Invatarea umana • Principii si metode de optimizare a conditiilor invatarii • Metode si tehnici de invatare • Managementul si metodologia activitatii stiintifice si intelectuale independente • Pedagogia muncii intelectuale • Invatarea prin comunicare. Strategii, metode si tehnici de comunicare eficienta • Fundamentele comunicarii • Comunicarea orala • Comunicarea scrisa • Comunicarea vizuala • Metode si tehnici de argumentare, contraargumentare si convingere • Pragmatica procesului de contraargumentare • Metode si tehnici de formare, dezvoltare si schimbare a conduitelor atitudinale

 

Despre Autor


 

Ioan Neacşu (n. 1945), absolvent (1970) al Facultatii de Filosofie, sectia pedagogie­‑romana, Univer­sitatea din Bucuresti. Doctor in pedagogie din 1976. Cariera universitara din 1970 la aceeasi facultate, in prezent fiind Prodecan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti. Preda cursuri de psihologia educatiei, metode si tehnici de invatare, psihopedagogia creativitatii, managementul resurselor umane, managementul resurselor umane si al calitatii, teorii si practici ale invatarii la adulti si managementul proiectelor de cercetare.

Membru activ al mai multor comitete si colective editoriale, organisme si asociatii profesionale, expert evaluator si formator in proiecte si programe nationale si internationale. Autor, coautor sau coordonator a peste 40 de volume si peste 150 de studii si articole stiintifice, in reviste de specialitate din tara si din strainatate.

Dintre lucrarile publicate, mentionam:Motivatie si invatare (1978); Educatie si actiune (1986);Civilizatie si conduita (1987); Metode si tehnici de invatare eficienta (1990);Instruire si invatare (1999); Prelegeri pedagogice (in colab., Polirom, 2001); Pregatirea psihopedagogica. Manual pentru definitivat si gradul didactic II (coord. impreuna cu Dan Potolea, Romita B. Iucu, Ion‑Ovidiu Panisoara, Polirom, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2015
ISBN: 978-973-46-5146-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri