Metode Implicite de Investigare a Personalității

Metode Implicite de Investigare a Personalității

Preț de Listă: 219,00 MDL (54,75 RON)

Preț: 175,20 MDL (43,80 RON)

Economisești: 43,80 MDL (10,95 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Spre deosebire de metodele explicite de investigare a personalitatii, bazate pe mecanisme de tip deliberativ, care pot fi controlate de individul analizat, metodele implicite recurg la procese automate de detectare a unor continuturi psihice.

Volumul descrie principalele masuri implicite si modul in care acestea pot surprinde diferite aspecte motivationale, structura conceptului de sine sau trasaturi de personalitate.Cele sapte capitole raspund, de asemenea, la cele mai frecvente intrebari legate de metodele implcite: ofera acestea o cale de acces la inconstientul psihologic?

Pot sa dezvaluie adevaratul fel de a fi al unui individ, dincolo de ceea ce declara acesta? Ce avantaje si dezavantaje prezinta, comparativ cu metodele explicite?Pe linga o introducere teoretica intr-un domeniu actual, sint oferite informatii privind implementarea metodelor implicite in practica si in cercetare, care vin in sprijinul studentilor de la facultatile de psihologie, al psihologilor si psihoterapeutilor.

Cuprins: Abordarea implicita in evaluarea personalitatii si a comportamentului uman • De la testele proiective la masurile implicite ale personalitatii: o incursiune in evolutia masuratorilor asupra personalitatii • Evaluarea personalitatii prin metoda rationamentelor conditionale • Evaluarea personalitatii prin tehnica amorsarii • Testul Asocierilor Implicite (IAT) • Tehnici derivate din IAT • Alte metode implicite de evaluare a personalitatii

Despre Autor

Florin Alin Sava este licentiat in Psihologie (Universitatea de Vest din Timisoara, 1998) si doctor in Psihologie (Universitatea „Babes‑Bolyai” din Cluj‑Napoca, 2005). Incepind cu 2008 este conferentiar si seful Catedrei de Psihologie la Universitatea de Vest din Timisoara. In perioada 2007‑2009 a fost cercetator asociat la Departamentul de Psihologie al American University din Washington, DC, iar din 2009 este reprezentantul Psihologiei si Psihoterapiei in CNCSIS. Preocuparile sale stiintifice vizeaza domeniul personalitatii, al cognitiilor implicite, precum si aspectele aprofundate ale metodologiei cercetarii si analizei datelor.

Pina in prezent a publicat cinci volume si peste treizeci de articole de specialitate, in tara si strainatate. Indicele sau Hirsch (h‑index din Scopus), ca indicator compozit de evaluare a productivitatii si a impactului publicatiilor sale la nivel international, este actualmente egal cu 3. Poate fi contactat la adresa de e‑mail: [email protected]

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1944-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri