METODA SULTANA Ghid practic pentru parinti si cadre medicale insotit de DVD

METODA SULTANA Ghid practic pentru parinti si cadre medicale insotit de DVD

Preț de Listă: 324,00 MDL (81,00 RON)

Preț: 162,00 MDL (40,50 RON)

Economisești: 162,00 MDL (40,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In 2009 a aparut Ghidul practic pentru parinti si cadre medicale, insotit de DVD, a carei autoare este Georgeta Sultana si care prezinta pasii programului de stimulare psihomotorie si sfaturi foarte importante pentru parinti. Ghidul poate fi gasit in librariile Diverta si la receptia Clubului Micii Campioni.
 

0 – 4 luni si jumatate / 6 luni

Metoda Sultana® este o metoda inovatoare de ingrijire si tratament pentru nou-nascuti si copii mici, realizata prin interferenta dintre masaj, gimnastica si hidroterapie, care poate fi utilizată, atât la domiciliul copilului cât şi în clinici specializate.

Perioada cuprinsă între 0 şi 1 an, presupune modificări substanţiale in viaţa nou-nascutului. Mediul extern este dominat de o multitudine de stimuli la care copilul este nevoit să se adapteze imediat după naştere.

Cred ca fiecare nou-nascut are dreptul sa stie ca poate fi un campion.
Georgeta Sultana

 

In intampinarea acestor nevoi de dezvoltare armonioasa, se recomanda Metoda Sultana inca primele zile de viata ale copilului.
Metoda a fost conceputa in Romania si inregistrata la OSIM in anul 2001, cu drept de autor, validata de experienta in neonatologie de peste 36 de ani a Georgetei Sultana.

Metoda poate fi folosită cu rezultate foarte bune şi în următoarele situaţii: nou-născut cu risc neuro-motor, greutate mică la naştere, vârstă mică de gestaţie, deformări de poziţie ale membrelor inferioare sau superioare, deformări ale cutiei craniene, asimetrii faciale, hernii inghinale, hernii ombilicale, cefalohematoame, elongaţii de plex branhial, torticolis, Sindrom Down şi altele.

Metoda este utilizata in principal ca program educaţional de călire şi/sau fortificare, în cazul în care nou-născutul este sănătos şi fiziologic normal, este o metoda alternativa de crestere a copilului, cu nenumarate beneficii la nivel fizic si psihic.

Valoarea metodei este evidenţiată prin rezultatele deosebite obţinute până acum şi certificată prin solicitările venite din partea FAAEL de a prezenta metoda şi beneficiile ei şi în Franţa la Congresul de la Nantes.

In anul 2012, Georgeta Sultana a obtinut un BREVET DE INVENTIE de la OSIM pentru aparat si metoda, destinate sa ghideze parintii si cadrele medicale in efectuarea in mod corect, a masajului bebelusilor.
 

ETAPELE PROGRAMULUI METODA SULTANA

Faza de pregatire-masaj propune inceperea masajului care se adreseaza tuturor grupelor de muschi.

Masajul:

  • are rol de a oxigena si fortifica musculatura,
  • asigura o dezvoltare armonioasa a sistemului osos, pregatind astfel copilul pentru efectuarea in conditii optime a elementelor de hidroterapie.

 
Faza de gimnastica are ca scop fortificarea reflexelor de coordonare, miscare si echilibru.
Faza de hidroterapie, prin exercitiile specifice are ca scop transformarea reflexului de apnee, de “scafandru” pe care bebelusul l-a avut in mediul intrauterin, intr-un automatism.

Masajul, gimnastica si hidroterapia constituie o forma de comunicare cu copilul si avantajele utilizarii unor astfel de procedee pot fi monitorizate inca din faza intrauterina a fatului.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 180
Apariția: 2009
Dimensiuni: 18 x 20.5 cm
Greutatea: 0.3800

Pareri