Metamorfoza și alte Povestiri (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Metamorfoza și alte Povestiri (Top 10+) [Carte de Buzunar]
120,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 2 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Traducere din limba germana de Mihai Isbasescu.
 
Franz Kafka, reprezentant marcant al prozei moderne, a influentat puternic multi scriitori, de la existentialistii francezi la Salinger sau Saramago.
 
Editia de fata reuneste cele mai cunoscute si mai reprezentative povestiri ale lui Franz Kafka. Personajele sale, victime ale unui univers ostil, absurd, traiesc drama imposibilitatii unei evadari, atit din propria conditie, cit si dintr-un spatiu concentrationar exterior.
 
Fie ca sint incatusate in corpul unei ginganii inspaimintatoare, fie ca sint victime ale unui sistem opresiv, aceste personaje au in comun o vina tragica, la radacinile careia nu pot ajunge.
 
 
Recenzii
 
”In Metamorfoza, autorul da reliefuri cit se poate de palpabile intregului proces de dezumanizare, un proces pe care fiecare dintre noi il experimentam astazi poate mai mult ca niciodata, in peisajul proceduralist si corporatist (nu intimplator, tocmai funcționarul zelos este cel care sufera metamorfoza, daca ne gindim la infernul imaginat de Kafka, drept labirint birocratic).” -- Sever Gulea , 5 septembrie 2012, pe Libris blog
 
”Fara sa fi premeditat in vreun fel, mi-am luat de citit pe drumul spre Praga chiar Metamorfoza si alte povestiri ale lui Kafka (Editura Polirom, 2012). De potriveala mi-am dat seama abia in avion. Recitite dupa multi ani, mi s-a parut ca au combinatia perfecta: ironie, taietura fina, simplitate si poezie.” -- Ana Maria Sandu, 31 ianuarie 2013, in Dilema veche, nr. 468
 
”O adevarata critica a tratamentului oferit de societatea umana celor care sint diferiti de conformitatea celor de jur si a izolarii care este generata de acest tratament, Metamorfoza este in mod clar perla acestui volum de povestiri a lui Kafka. Nu trebuie insa ratate nici celelalte povestiri, pentru ca scriitorul german este un fin cercetator al personalitatii umane si al „micilor” sale imperfectiuni, al rabdarii si perseverentei, al avaritiei si spectacolului oferit de om.
Metamorfoza iti pune intrebari, iti determina mintea sa lucreze.” -- Jovi Ene, 26 septembrie 2012, pe ClubDiverta.ro
 
Despre Autor
 
Franz Kafka s-a nascut la Praga, pe atunci capitala Regatului Boemiei, care facea parte din Imperiul Austro-Ungar, intr-o familie evreiasca, fiu al comerciantului Hermann Kafka si al Juliei Kafka, nascuta Löwy. Limba materna a lui Kafka, in care a si scris mai tarziu, a fost germana, in acel timp limba oficiala a tarii si vorbita in particular de peste zece la suta din populatia orasului Praga.
 
Dupa absolvirea liceului german, Kafka a studiat dreptul, si-a luat doctoratul, apoi a lucrat un timp la tribunalul din Praga si ulterior ca avocat la compania de asigurari Assicurazioni Generali (1908-1922. A parasit arareori Praga, a calatorit in Italia, Germania, Austria si a vizitat orasul Arad, traind intr-un "cerc stramt" pana catre sfarsitul vietii. In 1909, Kafka a debutat literar cu primele schite de proza publicate in revista literara Hyperion, care aparea la München.
 
A intretinut o corespondenta asidua, pe durata a circa patru ani, cu Felice Bauer si apoi si cu Milena Jesenska, o cunoscuta scriitoare ceha, care i-a tradus in limba ceha cateva povestiri. Scriitorul a lasat si un jurnal intim, atipic si greu de clasificat. Initial, Kafka a suferit de o depresie cronica, fapt demonstrat de majoritatea scrisorilor trimise parintilor, surorii sale Ottla si prietenului sau Max Brod.
 
A incercat sa se vindece de depresie recurgand la solutia medicinii naturiste. Imbolnavindu-se de tuberculoza (1917), pe fundalul unui regim vegetarian, care includea si lapte nepasteurizat, Kafka a fost internat intr-un sanatoriu din Italia. Starea sanatatii i s-a agravat si, incepand din 1922 nu a mai putut lucra. Un nou tratament in sanatoriul din Kierling, langa Viena nu a dat roade. Franz Kafka a murit la 3 iunie 1924 in bratele prietenului sau, doctorul Robert Klopstock, si ale ultimei sale iubite, Dora Dymant.
 
Post-mortem, opera sa literara, ramasa in cea mai mare parte inedita, a fost publicata de poetul Max Brod, prietenul si legatarul sau testamentar, cel ce nu a dus la indeplinire rugamintea lui Kafka sa arda manuscrisele.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 192
BRAND: Polirom
Apariția: August 2012
ISBN: 978-973-46-3082-0
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri