Mesajul lui Crypto. Comunicare, Cod, Metaforă Magică în Poezia Românească Modernă

Mesajul lui Crypto. Comunicare, Cod, Metaforă Magică în Poezia Românească Modernă
95,00 MDL (21,30 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

BRÎNDUŞA ARMANCA (n. 1954), doctor în filologie, este ziaristã şi profesor de jurnalism. Ca titular al disciplinelor de Eticã mass media, Publicisticã TV sau Genuri în audiovizual, a predat la universitãţi din Timişoara, Bucureşti, Sibiu, Arad. În prezent, este director coordonator editorial la Grupul de Presã ZIUA. A lucrat în echipe prestigioase la Radio Europa liberã, la revistele Expres şi Orizont, sau la TVR Timişoara, studio regional pe care l-a condus timp de şase ani. Filmele de televiziune realizate au fost recompensate cu numeroase premii internaţionale şi naţionale. În afara sutelor de articole de presã, emisiuni de radio şi televiziune, care fac parte din viaţa unui jurnalist activ, a publicat studii de mass media şi volumele Televiziunea regionalã în România (2002) şi Ghid de comunicare pentru jurnalişti şi purtãtori de cuvânt (2002).

Experienţa de jurnalist şi de profesor de jurnalism, studiile postuniversitare împlinite în ţarã sau în strãinãtate, o fac pe Brînduşa Armanca sã gândeascã altfel relaţia dintre studiile tradiţionale şi posttradiţionale, dintre cele moderne şi cele postmoderne. Incursiunile în era digitalã, de pildã, într-o carte despre mesajele poeziei, ţin de mobilitatea unui cercetãtor ale cãrui mize sunt legate nu doar de ceea ce se numeşte moştenire culturalã, ci şi de viitorul culturii.
Cornel Ungureanu 

Poezia lui Blaga, Barbu şi, desigur, a lui Eminescu, oferã Brînduşei Armanca generoase ocazii de a examina funcţiile magicului metaforic în lirismul modern. În total, un studiu admirabil, cu lucruri originale (ceea ce nu e deloc uşor), care i-ar fi plãcut profesorului Eugen Todoran, mentorul autoarei.
Nicolae Manolescu 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Mesajul lui Crypto. Comunicare, cod, metaforă magică în poezia românească modernă de Brînduşa Armanca
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2005
ISBN: 973-669-173-X
Greutatea: 0.3000

Pareri