Memoriile unei Gheișe

Arthur Golden

Descriere

Bestseller international, numarul 1 in topurile din Europa si America, vandut in peste 4 milioane de exemplare si tradus in peste 35 de limbi. Ecranizarea romanului poarta semnatura regizorului Rob Marshall si a primit in 2006 un premiu Globul de Aur, 3 premii Oscar si 3 premii Bafta.

Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale.

Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti.

Chiyo, o fata dintr-un sat de pescari, este vanduta unei okiya pentru a fi initiata in artele gheiselor. Ritualurile seductiei sunt nenumarate, intr-o lume al carei esafodaj se sprijina pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginitatii unei adolescente sau pe teserea unei intrigi de budoar. Sayuri, pe numele ei de gheisa, ajunge sa stapaneasca destine, sa detina secrete si sa construiasca un imperiu al erotismului ritualic.

 

Recenzii


 

In parte roman istoric, in parte bildungsroman, in parte basm, Memoriile unei Gheise ii dezvaluie cititorului o lume disparuta, de un exotism plin de rafinament."-- The New York Times

”Romanul lui Arthur Golden este unul de natură sensibilă, în care ne prezintă cultura şi tradiţiile japoneze în detaliu, viaţa înainte şi după cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi arta de a deveni gheişă, în ce constă acest proces şi riscurile ei. Este foarte interesant cu scriitorul ne dezvăluie sentimentele, trăirile, gândurile şi emoţiile prin ochii personajului principal, Chiyo, nararea fiind la persoana I.” -- Andreea Marinescu, http://www.azicitesc.com

 

 

Citate din Carte


 

Mama îmi spunea: ”Pe lumea asta, răul se răspândește prin atingeri.”.

Ne trăim viața ca apa care curge la vale, mergând într-o direcție până când ne izbim de ceva care ne forțează să găsim un nou curs.

A fi trimis în lume nu înseamnă neapărat a-ți lăsa casa în urmă.

E o zi prea frumoasă ca să fii atât de nefericită.

Uneori, în viață dăm de lucruripe care nu le înțelegem pentru că n-am mai văzut niciodată ceva asemănător.

Nici unul din noi nu găsește pe lume atâta bunătate câtă ar trebui.

-- Selecție Blogul de Sentimente, http://sandaloveslife.wordpress.com

Despre Autor


 

Arthur Golden s-a nascut in Chattanooga, Tennessee. A absolvit prestigiosul Harvard College in 1978, cu o diploma in istoria artei, special

izandu-se in arta japoneza. In 1980, si-a incheiat studiile de masterat in istoria si civilizatia Japoniei la Columbia University, unde s-a initiat si in limba chineza. Dupa o vara petrecuta la Beijing, continuandu-si activitatea academica, a inceput sa lucreze la o revista de limba engleza din Tokio. La intoarcerea in Statele Unite a obtinut o a doua diploma de masterat, in limba si literatura engleza, de la Boston University.

In prezent locuieste in Brookline, Massachusetts, unde isi urmeaza preocuparile academice si vocatia de scriitor. Memoriile unei gheise este prima carte a lui Arthur Golden, rod al unei intense munci de cercetare si documentare – in biblioteca, dar mai ales „pe viu“ –, ca si al pasiunii sale de o viata pentru cultura si civilizatia orientala.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 504
Apariția: Iulie 2012
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 978-973-689-510-4