Memoriile unei Gheişe [Carte Electronică]

Memoriile unei Gheişe [Carte Electronică]

Preț de Listă: 125,99 MDL (31,50 RON)

Preț: 86,93 MDL (21,73 RON)

Economisești: 39,06 MDL (9,77 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment!
Ediție Print (PDF)
    • 16 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 125,99 MDL (31,50 RON)

Preț: 86,93 MDL (21,73 RON)

Economisești: 39,06 MDL (9,77 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Bestseller internaţional, numărul 1 în topurile din Europa şi America, vândut în peste 4 milioane de exemplare şi tradus în peste 35 de limbi.

Ecranizarea romanului poartă semnătura regizorului Rob Marshall şi a primit în 2006 un premiu Globul de Aur, 3 premii Oscar şi 3 premii Bafta.

Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti.

Chiyo, o fată dintr-un sat de pescari, este vândută unei okiya pentru a fi iniţiată în artele gheişelor. Ritualurile seducţiei sunt nenumărate, într-o lume al cărei eşafodaj se sprijină pe culorile unui chimono, pe dezgolirea unei cefe pictate, pe licitarea virginităţii unei adolescente sau pe ţeserea unei intrigi de budoar.

Sayuri, pe numele ei de gheişă, ajunge să stăpânească destine, să deţină secrete şi să construiască un imperiu al erotismului ritualic.

 
 

Despre Autor

Arthur Golden s-a nascut in Chattanooga, Tennessee. A absolvit prestigiosul Harvard College in 1978, cu o diploma in istoria artei, specializandu-se in arta japoneza. In 1980, si-a incheiat studiile de masterat in istoria si civilizatia Japoniei la Columbia University, unde s-a initiat si in limba chineza. Dupa o vara petrecuta la Beijing, continuandu-si activitatea academica, a inceput sa lucreze la o revista de limba engleza din Tokio. La intoarcerea in Statele Unite a obtinut o a doua diploma de masterat, in limba si literatura engleza, de la Boston University. In prezent locuieste in Brookline, Massachusetts, unde isi urmeaza preocuparile academice si vocatia de scriitor. 

Memoriile unei gheise este prima carte a lui Arthur Golden, rod al unei intense munci de cercetare si documentare – in biblioteca, dar mai ales „pe viu“ –, ca si al pasiunii sale de o viata pentru cultura si civilizatia orientala.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Memoirs of a Gheisa
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Iulie 2015
ISBN: 978-973-689-966-9
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 504

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: