Memoria vegetală și alte scrieri de bibliofilie

Memoria vegetală și alte scrieri de bibliofilie
134,00 MDL (33,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Memoria vegetală reuneşte noile reflecţii ale lui Umberto Eco despre lumea străveche şi fascinantă a cărţilor, despre bibliofilie, despre memorie şi bucuria lecturii. Un volum elegant şi rafinat, în care Eco face un elogiu al cărţilor, al lui biblos şi al lui liber, născute înaintea tiparului sub forma sulurilor de hârtie, şi a căror etimologie trimite la scoarţa de copac, la acea memorie vegetală născută mai întâi cu scriitura, apoi cu papirusurile şi hârtia de carte.

O carte pentru bibliofili, dar nu numai, capabilă să transmită tuturor plăcerea lecturii ca dialog neîntrerupt cu scriitorii. Un dialog fără limite de timp, care te duce cu gândul la memorie şi ştiinţă, la emoţii şi experienţe altfel pierdute.

 

Despre Autor

Umberto Eco s-a născut la Alessandria (Piemont) şi a urmat cursurile Universității din Torino, luându-și licența în estetică. Din 1971 este profesor de semiotică la Universitatea din Bologna. Conduce revista VS. Quaderni di studi semiotici. 

În anii ’60 a fost unul dintre exponenții de frunte ai avangardei culturale italiene, numărându-se printre fondatorii revistelor Marcatre și Quindici. Din 1959 este consilier editorial al editurii Bompiani. 

A primit numeroase premii și distincții culturale, inclusiv Legiunea de Onoare (1993). A predat la cele mai faimoase universități din lume, fiind Doctor Honoris Causa a peste cincizeci dintre ele. 

A scris romane (Numele trandafirului, 1980, Premiul Strega, 1981, și Premiul pentru cea mai bună carte a anului; romanul a fost ecranizat de Jean-Jacques Annaud.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 224
Editura: Rao
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-103-738-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4400

Pareri