Mecanismele Globalizării

Mai multe poze

Mecanismele Globalizării
262,00 MDL (65,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In 2000, peste 150 de sefi de stat si prim-ministri s-au reunit la New York, la Summitul Mileniului, angajindu-se sa reduca saracia mondiala la jumatate pina in 2015.

Pornind de la experienta autorului ca functionar al administratiei Clinton si al Bancii Mondiale, Mecanismele globalizarii analizeaza principalele obstacole care stau in fata unei globalizari echitabile: povara datoriilor nationale, degradarea mediului, limitele liberalizarii etc. Cele 10 capitole incearca sa gaseasca solutii la aceste probleme si sa ofere un plan de restructurare a sistemului financiar global.

Despre Autor

Joseph E. Stiglitz, profesor la Columbia University, a primit medalia John Bates Clark (1979) si Premiul Nobel pentru stiinte economice (2001). A fost consilier economic al presedintelui Clinton si vicepresedinte si economist-sef al Bancii Mondiale. In prezent este presedinte al Brooks World Poverty Institute din cadrul Universitatii din Manchester si membru al Academiei Pontificale de Stiinte Sociale.

Recenzii

E foarte posibil sa ajunga un blockbuster hollywoodian sau, cel putin, un bestseller remarcabil, care va enerva multi membri ai ministerelor occidentale si ai comunitatii economice. Stilul deschis, onest al lui Stiglitz si recursul la opiniile expertilor – dar nu numai –, alaturi de dezbaterea mereu deschisa asupra globalizarii, garanteaza succesul acestei carti. -  InTheNews.Co.UK

Detaliile Produsului

Titlu Original: Making Globalization Work
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 312
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-1187-4
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri