Maturizarea Personalității

Maturizarea Personalității
180,00 MDL (45,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul trateaza una dintre temele de maxim interes ale psihologiei, personalitatea, examinind capacitatea individului de a-si descoperi propriile insusiri caracterologice si erorile in aprecierea de sine ce genereaza sentimente de inferioritate, comportamentul duplicitar, dar si anxietate si intreaga psihopatologie a personalitatii.

„Cititorul va putea gasi tratate, in cuprinsul lucrarii de fata, aproape toate marile aspecte implicate in procesul maturizarii sociale si afectiv-morale a persoanei: dialogul cu sine insusi (atit de necesar realizarii unei autocunoasteri si aprecieri obiective a propriei personalitati), desprinderea de propriile scopuri egoiste si deschiderea fata de altul (operatii absolut necesare realizarii unei atitudini participative si cooperante), largirea continua a ariei intereselor si preocuparilor sociale, in vederea sporirii gradului de apartenenta sociala etc.

Fibra de moralist a autorului ii permite sa surprinda sinuozitatile si contradictiile pe care o constiinta morala inca neformata sau deficitar structurata le prezinta in cadrul comportamentului social al persoanei.” (Vasile Pavelcu)

Cuprins: Personalitate si apreciere obiectiva de sine • Conduita dominata de sentimentul acut de „inferioritate” si de „autoacuzare” • Autenticitatea personalitatii. Critica comportamentului duplicitar • „Simularea” si „disimularea” – fenomene psihologice cu o profunda semnificatie morala • Maturizarea sociala a personalitatii • Trepte ale maturizarii omului • Personalitatea din perspectiva psihopatologica • Structuri de personalitate „accentuate” si „patologice”

Despre Autor

Tiberiu Rudica este profesor doctor la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a Universitatii „Petre Andrei” din Iasi. De acelasi autor, la Editura Polirom au aparut: Aspecte psihologice in mituri, legende si credinte populare (in colab. cu Daniela Costea, 2003), Psihologia omului in proverbe (in colab. cu Daniela Costea, 2004), Psihologie umana si paradoxuri ale existentei (2006), Psihologia frustratiei (ed. a II‑a revazuta si adaugita, 2006), Aforismele din perspectiva psihologica (2008), Din psihologia contrariilor si a paradoxurilor (2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-46-2446-1
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri