Masurarea Sociologică: Teorii și Practici ale Cuantificării

Masurarea Sociologică: Teorii și Practici ale Cuantificării
140,00 MDL (32,77 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Destinat studentilor la stiinte sociale preocupati de cercetarile cantitative, dar si profesionistilor din domeniul politicilor publice, volumul prezinta in detaliu evaluarea practicilor de masurare in cercetarile sociologice pe baza de sondaj. In procesul de cuantificare, autorii sondajelor trebuie sa ia in considerare citiva factori fundamentali: ce procese sociale studiaza si prin ce concepte le analizeaza?

Cum gasesc respondentii si cum ii coopteaza in studiul lor? Cum evalueaza raspunsurile si cum le interpreteaza? Exemplele prezentate demonstreaza ca masurarea sociologica este nu doar o operatie tehnica, ci si o actiune fundamentata pe premise teoretice care are consecinte conceptuale, transformind adesea subiectul analizei.
 
Din cuprins:

Clasificari contestate: masurarea etniei in sondaje sociologice • Modele de masurare a etniei • O ilustrare a unui model multivariat: etnia roma si raspunsurile privind mersul la biserica • In cautarea unui model de masurare: cuantificarea alfabetizarii stiintifice • Evaluari tehnice ale scalei NSF • Conceptul teoretic si variabilele operationalizate

Despre Autor

Cosima Rughinis este conferentiar in cadrul Departamentului de Sociologie al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti. Din 2005 este doctor in sociologie, cu o lucrare cu tema „Interventii sociale in comunitati marginale din Romania contemporana”. Printre domeniile sale de interes se numara metodologia cercetarii sociale si descrierile stiintifice si cotidiene ale persoanelor si tipurilor umane.

Este redactor‑sef al Journal of Comparative Research in Anthropology and Sociology Compaso si secretar stiintific al Societatii Sociologilor din Romania.

La Editura Polirom a mai publicat Viata sociala in Romania urbana (in colaborare, 2006) si Explicatia sociologica (2007).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2012
ISBN: 978-973-46-2935-0
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă:

 • Sociologia Familiei
  -50%

  Sociologia Familiei

  Preț de Listă: 304,00 MDL (71,17 RON)

  Preț: 152,00 MDL (35,58 RON)

  Economisești: 152,00 MDL (35,58 RON) (50%)