Mass-Media despre noi


 

ITMoldova.md: Bestseller.md include Snapchat în strategia sa de marketing

28 octombrie 2014: Librăria online Bestseller.md anunță crearea propriului cont pe aplicația Snapchat prin intermediul căruia va anunța zilnic clienții despre promoțiile la cărți și alte produse. Bestseller devine astfel prima companie din Republica Moldova care include în strategia sa de marketing populara aplicație în care mesajele și fotografiile se autodistrug în mai puțin de 10 secunde.

Compania mai anunță că primii 100 de clienți care vor adăuga prin căutare contul bestseller.md în lista de prieteni de pe Snapchat vor primi un cadou sub formă de cupon în valoare de 30 lei la comenzile mai mari de 100 lei. Pentru a putea utiliza cuponul este necesar să-l notați de îndată sau să faceți un screenshot, se spune în comunicatul transmis presei.

Ion Bargan, directorul Bestseller.md, explică decizia luată prin dorința companiei de a fi cât mai aproape de tânăra generație, care utilizează cele mai noi platforme de comunicare. ”Se spune că adolescenții de astăzi nu prea citesc, iar noi suntem de altă părere. Aceștia doar și-au schimbat felul în care își aleg lecturile, bazându-se tot mai mult pe recomandările prietenilor, ei transmit unul altuia poze din cărți și se împărtășesc cu cele mai captivante citate” este de părere Ion Bargan.

Citește tot articolul!

 

Agora.md: Bestseller.md anunță extinderea livrării prin curier pe întreg teritoriul Republicii Moldova2 octombrie 2014: Librăria online Bestseller.md anunță extinderea livrării prin curier pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Acum cititorii din întreaga republică pot primi comanda de cărți la domiciliu sau la serviciu în decurs de 48 de ore. Prețul livrării este unul standard de 59 lei. Anterior, clienții din raioanele republicii puteau face comenzi cu livrare prin poștă.

Cu ocazia extinderii livrării prin curier pe întreg teritoriul republicii, Bestseller.md oferă topul celor zece raioane de unde se comandă cel mai multe cărți:

1. Ialoveni
2. Cahul
3. Strășeni
4. Hâncești
5. Bălți
6. Drochia
7. Soroca
8. Orhei
9. Călărași
10. Ungheni

Directorul Bestseller.md, Ion Bargan menționează că extinderea livrării prin curier pe întreg teritoriul Republicii Moldova este o acțiune ce se încadrează în misiunea companiei de a oferi acces rapid la orice carte publicată în limba română. „În viitorul apropiat, vom extinde livrărea prin curier pe întreg teritoriul României, astfel încât cărțile publicate în Republica Moldova să ajungă mai rapid la cititorii din dreapta Prutului”.

 

Revista online PentruEa: Bestseller.md lansează un blog pentru pasionații de lectură

 
Librăria online Bestseller.md lansează astăzi, 26 martie 2014 un blog dedicat cititorilor – www.bestsellermd.wordpress.com. Acesta conține recenzii, topuri, articole cu sfaturi și recomandări.

Directorul Bestseller.md, Ion Bargan consideră necesară existența unui blog interactiv pentru comunitatea de cititori din Republica Moldova, prin care aceștia să vină cu recomandări, expuneri de păreri, dezbateri ș.a.

Printre primele articole de blog se numără:

- Cum se scrie o recenzie?
- Află care sunt cele 1001 de Cărți de Citit într-o Viață
- Dragostea Durează Trei Ani de Frédéric Beigbeder. Recenzie
- Top 5 aplicații pentru citirea cărților electronice pe dispozitivele Android și iOS
- Promovarea lecturii prin muzică. Exemplul Carla’s Dreams

Bestseller.md este librăria online ce a revoluționat piața cărții din Republica Moldova, schimbând felul în care cumpărăm și citim cărțile. Oferta magazinului include peste 15 000 de produse din categoriile Cărți, eBooks, Muzică, eReadere și Tablete.
 

 

Prime TV: La o cafea cu scriitorul Nicolae Dabija
 
23 ianuarie 2014: Reportaj de la evenimentul ”La o cafea cu scriitorul Nicolae Dabija” organizat de Bestseller.md. Cititorii au avut posibilitatea să acorde întrebări scriitorului pe seama bestsellerului ”Tema pentru Acasă”, dar și a altor lucrări. La finalul evenimentului, participanții au obținut autografe de la autor.
 
 
 

The Epoch Times: În Moldova, o platformă de muzică on-line


 

27 septembrie 2013: Librăria on-line Bestseller.md, împreună cu Casa de muzică "Sens Muzic" au creat, în Republica Moldova, o platformă de muzică on-line, unde toţi vor putea să cumpere, în mod legal, un album sau o piesă muzicală. Potrivit "Infotag", platforma conţine albumuri de muzică a diverşilor interpreţi, clipuri video.

De aici, de asemenea, se va putea descărca orice informaţie. Un CD în format digital, cu o calitate înaltă a sunetului, costă 39 de lei, iar o piesă - 4 lei. Directorul Bestseller.md, Ion Bargan, consideră că "lansarea platformei de muzică este o evoluţie firească a librăriei on-line, deoarece conţinutul muzical se încadrează perfect în preferinţele iubitorilor de cărţi şi reviste.

Directorul general "Sens Music", Vlad Costandoi, crede ca "prima platforma on-line de muzică este un proiect necesar şi util pentru piaţa de muzică din Republica Moldova. "Este un proiect, care oferă actorilor din industria muzicală locală o altă formă de promovare şi monetizare a creaţiilor proprii", a spus el.

www.epochtimes-romania.com

 

#diez: În Moldova a apărut prima platformă online de muzică!

 

23 septembrie 2013: Astăzi, a fost lansată prima platformă online de muzică din Republica Moldova, care oferă utilizatorilor de internet posibilitatea de a procura CD-uri Audio de la 39 de lei și piese în format MP3 la doar 3,99 de lei fiecare.

Librăria online bestseller.md în parteneriat cu Casa de discuri “Sens Music” a realizat acest proiect cu scopul de a promova muzica autohtonă și de a combate pirateria.

“Referitor la piraterie, acum elaborăm un proiect care va fi propus asociațiilor de gestiune a drepturilor de autor, pentru a spori combaterea acestui fenomen” a menționat Vlad Costandoi, director general Sens Music.

Conținutul audio este repartizat pe categoriile muzicale: Clasică, Dance, House, Estradă, Jazz, muzică Populară și Etno, Operă și Vocal, Pop și altele.

Cea mai mare inovație este posibilitatea utilizatorilor de a procura în format digital piesele de o calitate înaltă a sunetului și cu Art Cover (imaginea albumului sau interpretului/formației).

Odată procurate, piesele pot fi descărcate de client ori de câte ori va avea nevoie, pe orice tip de dispozitiv. Înaintea achiziționării, clienții au posibilitatea să asculte fragmente din piesele alese.

“Așa cum cumpărăm pâine, așa cum procurăm bilete în transport public, așa, cred eu, trebuie să achiziționăm muzica și alte produse culturale” a spus Ion Bargan, director bestseller.md.

Platforma de Muzică este o bună ocazie de promovare pentru tinerele talente, dar și pentru interpreți și formații cunoscute, care aleg să ofere cu gratuit creațiile lor muzicale. Astfel, la momentul de față pot fi descărcate gratis melodiile trupei Carla’s Dreams, precum și a interpretului Artur.

www.diez.md

 

Euro TV: Alternativa cărților tipărite


 

11 martie 2013: Alternativa cărții tipărite acum și în Moldova. Astăzi a fost lansată prima platformă de eBooks de pe piața autohtonă. Cărțile electronice pot fi procurate la un preț de două ori mai mic decât cele tradiționale și pot fi citite chiar și de pe un telefon mobil.

 

 

La acest subiect, au mai apărut reportaje TV la posturile Moldova 1, Jurnal TV și Prime TV.

 

Cotidinaul Timpul: Prima „bibliotecă de buzunar” a fost lansată


 

12 martie 2013: Epoca digitalizării își face treptat loc și în Moldova.

Începând cu ziua de ieri, iubitorii de carte vor avea ocazia nu doar să procure cărți tipărite, dar și să aleagă din cele peste 200 de cărți electronice disponibile pe site-ul librăriei online Bestseller.md.

Potrivit lui Ion Bargan, fondatorul librăriei online, platforma eBooks este prima de acest gen din țară. „Livrarea are loc în cel mult 60 de secunde de la achitarea taxei, cărțile sunt cu 30-50% mai ieftine. De altfel, cărțile electronice îți oferă mobilitate, sunt ușor accesibile, iar textul poate fi adaptat la necesitățile cititorului. Un alt avantaj este faptul că în cazul pierderii cărții, ea poate fi recuperată de pe site-ul librăriei”, explică fondatorul.

În primele 30 de zile de la lansarea platformei eBooks, romanul „Tema pentru acasă”, de Nicolae Dabija va fi propus gratuit în format electronic, astfel generația tânără fiind motivată să-l citească, căci el este numărul 1 după vânzările online din RM. Nicolae Dabija este primul scriitor care a răspuns pozitiv solicitărilor echipei Bestseller.md și, de altfel, este cititor de cărți electronice.

Scriitorul Dabija a descoperit că biblioteca are și o altă dimensiune, cu cititori ai cărților virtuale „care au între 25 și 35 de ani, de regulă masteranzi, absolvenți ai unor școli superioare, tineri specialiști care se informează din internet”. De altfel, autorul este sigur că, deși pășim în era digitală, cartea tipărită nu va fi niciodată uitată. Această atitudine este împărtășită și de editurile care s-au implicat în acest proiect.
 
Citește tot articolul!


Agenția Infotag: În Moldova a fost lansată prima platformă de eBooks

11 martie 2013: Librăria on-line Bestseller.md a lansat prima platformă de eBooks în Republica Moldova, care va oferi posibilitate cititorilor de a-și procura și citi cărți în format electronic.

Luni, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Agenția ”INFOTAG”, fondatorul Bestseller.md, Ion Bargan, a menționat că, deocamdată, vizitatorii site-ului Bestseller.md pot alege din peste 200 de cărți electronice disponibile, precizând că numărul acestora va crește substanțial pe viitor.

Potrivit lui, cărțile pot fi citite cu ajutorul computerului personal, eReader-ului, tabletei sau smartphone-ului.

”Avantajele procurării și citirii unei cărți în format electronic sunt faptul că acestea sunt mereu la îndemână și pot fi citite oriunde, downloadarea are loc în mai puțin de 1 min. după achitare, iar prețul unei cărți este cu 30-50% mai mic decât în librării”, a spus Ion Bargan.

Fondatorul Bestseller.md a menționat că în primele 30 de zile de la lansarea platformei eBooks, Bestseller.md oferă vizitatorilor posibilitatea de a downloada gratuit romanul ”Temă pentru Acasă”, de Nicolae Dabija.

Scriitorul Nicolae Dabija a menționat că după zeci de ani în care a fost fidel cărții tipărite, a descoperit că astăzi cărțile pot fi citite și în alt format.

”Pentru tinerii care preponderent se informează din internet, cartea on-line poate reprezenta o modalitate de a le trezi interesul pentru lectură, în special pentru literatura artistică. Evident, cartea on-line niciodată nu va înlocui cartea tipărită, dar m-am convins că internetul ajută foarte mult la promovarea cărții”, a spus scriitorul.

Directorul marketing al Editurii ”Prut Internațional” Vlad Crețu a menționat că deocamdată piața cărților electronice este la început de cale în Moldova, precizând totodată că aceasta are un mare potențial.
”Evident, fără implicarea editurilor nu putem vorbi de dezvoltarea acestei pieței. Până la finele anului vom oferi platformei eBooks între 150 și 200 de cărți on-line”, a spus sursa citată.
 
Citește toată știrea!
 
 
 
UNIMEDIA: Bestseller.md deschide cărţile: Peste 2000 de titluri cu pagini disponibile


26 noiembrie 2012: Librăria online Bestseller.md anunță lansarea serviciului de previzualizare a cărților ”VEZI PAGINI”. Utilizatorii site-ului pot vedea coperta, cuprinsul şi un fragment din peste 2000 de titluri care dispun de butonul ”VEZI PAGINI”.

Un exemplu propus este cartea biografică Steve Jobs de Walter Isaacson, devenită bestseller înaintea ieșirii de sub tipar datorită precomenzilor făcute online. Vizitatorii site-ului Bestseller.md sunt invitați să citească primele 3 capitole ale cărții.

Cea mai mare librărie din țară despre care v-am mai vorbit înregistrează succese și peste hotare. Bestseller.md livrează comenzi în peste 200 de țări, clienții fiind în mare parte moldoveni. La momentul de față, vizitatorii site-ului pot alege din totalul de peste 4000 de cărți și o fac foarte insistent.

Bestseller.md este cea mai mare librărie online din Republica Moldova, cu prețuri accesibile la cărți autohtone și internaționale. La momentul de față, vizitatorii site-ului pot alege din totalul de peste 5000 de cărți în limbile română, rusă și engleză.

www.unimedia.info

 

 

Portalul Tineri.md: Ion Bargan, a adus prima librărie-online în Republica Moldova


 

28 ianuarie 2012: O legătură directă cu lansarea Bestseller.md o are Ion Bargan - blogger trecut prin timp, activist politic, masterant la facultatea de “Drept” din România şi un devorator al lecturii de calitate. Cartea mereu a avut rolul de a descoase omul, indiferent din ce categorie face parte. Lumea citeşte, iar librăriile sunt solicitate tot mai des. Din acest motiv, Ion, şi-a propus să lanseze un site, care să permită cititorilor să-şi achiziţioneze cele mai vîndute cărţi, direct la domiciliu.

În orice realizare, pornirea aduce cele mai mari bătăi de cap. Ce dificultăţi ai întîlnit în cale şi cîte persoane muncesc în spatele librăriei-online?

Pentru început, suntem 3 persoane în realizarea acestui proiect. Echipa noastră este formată din administrator, programist şi contabil.
Librăria, lansată de noi, presupune a fi o vitrină în crearea căreia s-a depus multă muncă.

Care e geneza acestui site? Iniţiativa a izvorît din partea ta?

Într-adevăr, iniţiativa îmi aparţine, însă m-am consultat cu părinţii, prietenii, colegii şi pot spune că am ajuns aici datorită lor, deoarece am avut încurajare. Mi-au oferit un fel de putere de a merge înainte.

Care este scopul important pe care doriţi să îl obţineţi?

Misiunea noastră este de a crește numărul de cărți cumpărate și citite în Republica Moldova până la nivelul mediei europene, precum și încurajarea și promovarea tinerilor scriitori moldoveni şi, desigur, crearea de bestseller-uri naţionale.
 

Dorim să închegăm o comunitate puternică a cititorilor, care să poată cere la un moment dat unei edituri să reediteze sau să realizeze continuarea unei cărți sau să solicite traduceri etc.

Ce v-aţi planificat să realizaţi în viitorul apropiat?

Mai întâi de toate, ne dorim implementarea plății prin card şi posibilitatea cititorului de a vizualiza primele 40-50 pagini ale cărţilor, în mod online.

Citește tot interviul!

 

Jurnal TV: O nouă tendință: Librăria online


 

12 ianuarie 2012: Prezentatoarea rubricii ”Cărțile pe masă”, emisiunea ”Deșteptarea”, Jurnal TV, Dorina Cojocaru: Acum poți mai rapid face rost de cărțile dorite. Chiar în prima zi a acestui an și-a făcut apariția în țara noastră site-ul în care puteți descoperi cărțile pe care vi le doriți.

 

UNIMEDIA: S-a Lansat Bestseller.md


 

2 ianuarie 2012: În prima zi a anului 2012, utilizatorii de Internet din Moldova au parte de o noutate - lansarea Bestseller.md. Acesta oferă internauților posibilitatea de a solicita și cumpăra cărți în limbile română, rusă și engleză.


"În contextul în care librăriile tradiționale sunt în majoritatea cazurilor doar în orașe, stabilesc un adaos comercial înalt și nu satisfac întotdeauna cererea de carte a cititorilor, considerăm oportun lansarea unei librării online care să ofere prețuri accesibile la cele mai de succes cărți autohtone și de peste hotare cu posibilitatea de livrare în fiecare localitate din Republica Moldova.Misiunea noastră transcende obiectivele de afaceri, având, totodată, obiective culturale și sociale. Dorim să contribuim la creșterea numărului de cărți cumpărate și citite în Republica Moldova până la nivelul statelor europene", se spune într-un comunicat.

Administratorii librăriei online ”Bestseller.md.” spun că aceasta reprezintă misiunea firmei în ceea ce privește sporirea numărului de bestseller-uri editate în Republica Moldova, precum și de a deveni cel mai bun vânzător de cărți de pe piața locală și regională.

Produsele librăriei sunt amplasate pe categoriile de bază: Cărți, Manuale, Cărți pentru Copii și Audiocărți. Utilizatorii vor putea beneficia de opțiunea ”Solicită o Carte” pentru a putea obține cartea care nu se află în oferta Bestseller.md. Livrarea și plata produselor se va face prin intermediul serviciilor prestate de Î.S. ”Poșta Moldovei” și filialele acesteia.

www.unimedia.info