Marina. Editia 2013

Marina. Editia 2013
227,00 MDL (53,14 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea cărții Marina de Carlos Ruiz Zafon:
 
O fermecatoare fantezie gotica, in care Barcelona cea misterioasa isi spune povestile trecutului si devine teritoriul unor aventuri ciudate pentru o adolescenta plecata in cautarea cunoasterii.
 
In Barcelona de la sfirsitul anilor ’70, se naste prietenia stranie dintre Oscar Drai, un adolescent pasionat de mister si aventura, si tinara Marina, care locuieste cu tatal sau, pictorul Germán, intr-un mic castel enigmatic. Din cite afla Oscar, cei doi ascund secrete de familie dintre cele mai intunecate, in care se amesteca imaginea unei fabrici de proteze ortopedice, cadavre readuse la viata, monstri si povesti de dragoste neobisnuite.
 
„Bun venit intr-o lume misterioasa, unde timpul ia turnuri diabolice, iar umbrele sint intunecate si infricosatoare.” -- Carlos Ruiz Zafon
 
„Carlos Ruiz Zafon este cea mai originala voce a romanului spaniol contemporan.” -- La Vanguardia
 

„Iata o carte care are de toate: dragoste, mister, razbunare si, mai important decit orice, o poveste construita magistral.” -- The Philadelphia Enquirer


Recenzii

”Actiunea se petrece in anii ’70, dar senzatia e a altui secol, mai indepartat, mai ales ca intorcerile in timp sint frecvente. Exista un filon romantic, o iubire misterioasa in prezent, pandant al unei iubiri nu mai putin misterioase din trecut, un personaj tenebros, Mihail Kolvenik, in jurul caruia se invirte povestea veche, care a sfidat moartea si legile lumii si a creat monstri, pentru a-si salva iubirea. Un amestec ametitor de real si ireal. Deasupra tuturor plutesc aripile tragice ale fluturelui negru, o specie care devora propriile larve pentru a renaste, fireste inca un simbol.

„Posibil, scrie chiar Zafon, ca Marina sa fie romanul cel mai greu de definit si clasificat, dar si cel mai personal, poate, dintre toate cele pe care le-am scris.”” -- Stelian Turlea, 5 iulie 2013, in Ziarul de duminica, nr. 26

”Zafon este un autor cu un talent narativ exceptional, din vechea generatie de prozatori, foarte rari astazi, care stiu sa teasa cu rabdare intriga puternica si tensiunea fenomenala, in trepte, cu ite de umor, aventura, mister si cautare detectivista. (…)
Prin fluenta frazei si prin ritmul alert al actiunii, care angreneaza eroii intr-o atmosfera de suspans, autorul spaniol readuce in atentie genurile horror si crime fiction.” -- Cristina Stan, 25 iulie 2013, pe Hyperliteratura

”Carlos Ruiz Zafon are un exceptional talent de a grada tensiunea si de a-si plasa personajele cu povestile lor mai mult sau mai putin fantastice, totdeauna puternic incarcate emotional, in mod firesc in actiune.

Elementul de legatura si liantul care da culoare si vibratie cartii este povestea de dragoste adolescentina intre Oscar (povestitorul la persoana intai al cartii) si Marina. Incepe si pare a se indrepta spre o poveste de initiere erotica, se transforma pe parcurs in altceva si nu voi spune mai mult pentru a nu rapi din placerea citirii unei carti pe care o recomand tuturor celor care nu au citit-o, inclusiv celor care lecturat deja unele dintre cartile mai celebre ale lui Zafon.” -- Dan Romascanu, 23 iulie 2013, pe filme-carti.ro

Plusuri: Roman captivant, se citeşte uşor şi are câte puţin din fiecare: romantism, mister, suspans, descrieri pitoreşti ale Barcelonei, crime, secrete de familie, replici la care sǎ meditezi, astfel cǎ oricine ar putea gǎsi ceva care sǎ îl atragǎ la aceastǎ lecturǎ.

Minusuri: Poate frecventele greşeli de tipar…multe persoane s-au plâns de acest aspect. Pe mine însǎ nu m-au deranjat deloc la cât de acaparatǎ am fost de aceastǎ poveste.

Recomandari: În primul rând, nu faceţi greşeala de a crede cǎ e o carte pentru copii. În aparenţǎ e poate numai o poveste misterioasǎ idealǎ pentru a sta la baza unui film pentru adolescenţi. Substratul însǎ, e mult mai profund. Mare atenţie la cuvintele Marinei! La prima vedere e doar un joc de cuvinte ce poate pǎrea lipsit de logicǎ, dar înţelesul existǎ, trebuie doar descifrat. Dacǎ începeţi sǎ citiţi vreuna din cǎrţile lui Zafon, v-aş recomanda sǎ le citiţi pe toate. Ştiţi de ce? Pentru cǎ luate separat sunt doar nişte poveşti. Dar dacǎ le privim ca fiind piesele unui puzzle, ca pǎrţi ale unui întreg, ele ne dezvǎluie (ca în cazul cǎrţilor lui Mircea Eliade) un adevǎr la care nu vom ajunge pe altǎ cale. Ne dezvaluie chiar sufletul autorului (pentru cǎ în fond, fiecare roman, e o bucǎţicǎ din sufletul lui).

Elena Potocean, www.bookblog.ro


Despre Autor

Carlos Ruiz Zafon s-a nascut la Barcelona, in 1964. A lucrat in publicitate si a colaborat la reviste prestigioase, precum La Vanguardia sau El Pais. Pentru citiva ani, a locuit la Los Angeles, scriind scenarii de film. Si-a inceput cariera literara in 1993, cu o carte pentru copii, Printul din negura (Polirom, 2011), pentru care i s-a decernat Premiul Edebe.

I-au urmat romanele Palatul de la Miazanoapte (1994; Polirom, 2011), Luminile din septembrie (1995; Polirom, 2012), Marina (1999; Polirom, 2010, 2013), Umbra vintului (2001; Polirom, 2005), distins cu Prix du Meilleur Livre Etranger in 2004, Jocul ingerului (2008; Polirom, 2009, 2013) si Prizonierul cerului (2011; Polirom, 2012). Cartile sale au fost traduse in peste patruzeci de limbi si au cucerit numeroase premii si milioane de cititori de pe toate continentele.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Polirom
Apariția: Martie 2013
ISBN: 978-973-46-3482-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri