Mari Comandanți: Alexandru, Hannibal, Cezar și Arta Conducerii

Mai multe poze

Mari Comandanți: Alexandru, Hannibal, Cezar și Arta Conducerii
267,00 MDL (66,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Paul Aneci
 
O exceptionala prezentare comparativa a celor mai mari comandanti ai lumii antice.
 
Desi tacticile de lupta si armele s-au schimbat de-a lungul secolelor, razboaiele din prezent nu difera foarte mult de cele din trecut – aceasta este concluzia istoricului Barry Strauss dupa ani de cercetari in Italia, Franta, Grecia, Turcia si Tunisia, pe urmele celor mai mari comandanti ai lumii antice. Alexandru, Hannibal si Cezar au fost nu doar strategi de geniu, ci si oameni de stat si lideri exceptionali.

Au stiut sa priveasca dincolo de cimpul de lupta pentru a invata pe cine sa infrunte, cind sa inceapa si cind sa puna capat unui razboi, cum sa asigure stabilitatea teritoriilor cucerite. Pornind de la dovezile arheologice si documentele consultate, Barry Strauss ne arata unde anume acestia si-au demonstrat geniul, unde au gresit si mai ales care sint calitatile esentiale ale unui mare lider.
 
Din cuprins:

Zece calitati ale comandantilor de succes • Atacul • Rezistenta • Ciocnirea • Stringerea latului • Momentul cind trebuie sa te opresti

Despre Autor

Barry Strauss este profesor de istorie la Cornell University.

A obtinut un doctorat la Yale University si a primit premiul Clark pentru excelenta didactica la Cornell. Expert in istorie militara antica si autor a numeroase carti, printre care: Athens After the Peloponnesian War: Class, Faction, and Policy, 403-386 B.C. (1987); The Battle of Salamis: The Naval Encounter That Saved Greece – and Western Civilization (2004); The Trojan War: A New History (2006); The Spartacus War (2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 376
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2012
ISBN: 978-973-46-3065-3
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri