Mari Cântăreți de Jazz și Blues, Vol. 07. John Coltrane [Audio CD]

Mari Cântăreți de Jazz și Blues, Vol. 07. John Coltrane [Audio CD]
73,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

“Cred că am fost pentru prima oară îndemnat spre explorarea muzicii de Dizzy Gillespie și de Bird. Prin munca lor am început să învăţ despre structuri muzicale și despre aspectele mai teoretice ale muzicii.” (John Coltrane)

John Coltrane a avut un impact demn de luat în seamă în lumea jazzului, care l-a făcut unul dintre starurile incontestabile ale jazului din a doua jumătate a secolului XX, deși cariera lui de lider cu normă întreagă a durat numai șapte ani. I-a trebuit ceva timp până și-a găsit o modalitate de exprimare personală, însă, când a reușit, Coltrane a devenit un gigant al saxofonului tenor și sopran. Ba mai mult, Coltrane ne-a lăsat o moștenire incredibilă în ce privește calitatea de compozitor și de aranjor, aducându-și contribuţia atât cu melodii cum sunt “Blue Train”, “Moment’s Notice”, “Gigant Steps”, “Naima”, “Impressions” și “Alabama” – dintre care multe au devenit standarde ale jazzului –, cât și cu numărul foarte mare de albume pe care le-a înregistrat.

În ultimii ani ai carierei sale, Coltrane a continuat să experimenteze. Făcea încercări cu saxofoane electronice, suprapunea instrumente peste înregistrări anterioare și chiar a înregistrat un album singur, cu soţia Alice. Stilul lui se evidenţia prin sunete sfâșietoare și “urlete” prelungite, prezente, de altfel, și în înregistrările lui anterioare, însă nu atât de frecvente sau de pronunţate. Făcea frecvent înregistrări, deși avea o sănătate fragilă, producând atât de multe încât muzica lui inedită a continuat să apară ani de zile după moartea sa.

Piesele Albumului

1. Countdown (2'21'')
2. Giant Steps (4'44'')
3. Russian Lullaby (5'34'')
4. Blue Train (9'01'')
5. Spiritual (11'58'')
6. Naima (7'06'')
7. My Favorite Things (10'34'')
8. Impressions (7'24'')
9. Everytime We Say Goodbye (6'12'')
10. Chasin’ The Trane (5'56'')

Timp total: 68'50''

Detaliile Produsului

Tipul Produsului: Audio CD
Data Lansării: 01.2013
Numărul de CD-uri: 1
Casa de Discuri: Editura Litera
Greutatea: 0.3000

Pareri