Marele Gatsby [Copertă moale] [Ediție limitată]

Marele Gatsby [Copertă moale] [Ediție limitată]
180,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Traducere nouă din limba engleză și note de George Volceanov. Aparut in 1925, romanul a cistigat prestanta, fiind, pina in clipa de fata, una dintre cartile anilor ’20 careia epitetul „capodopera” nu i-a fost contestat niciodata.

Povestea de dragoste a lui Jay Gatsby este in egala masura o drama a iluziei, dar si o drama a succesului care atrage dupa sine o nemarginita nefericire. Intr-un anumit sens, Marele Gatsby e „un roman de tip Hollywood”, dar nu un roman despre filme, ci un roman ca un film.

Puternic vizual, plasat in lumea pasnica a cartierului Queens si nevroza Manhattanului, romanul e vegheat, in scenele decisive, de ochii doctorului Eckleburg, un substitut al camerelor de filmat. Criticii au vazut in aceasta imagine un simbol al lui Dumnezeu insusi, care, tronind deasupra Vaii Cenusii, asista impasibil la prabusirea unuei lumi care s-a dovedit nedemna de miturile pe care si le-a creat. 

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzii

”Inainte de toate, ne putem intreba: de ce Marele Gatsby? Eu m-am intrebam si am gasit doua posibile variante de raspuns: Gatsby este Mare la o prima vedere datorita bogatiei de care dispune, opulentei pe care o afiseaza si misterului in care este invaluit. Astfel, Gatsby este ascuns intr-o grandomanie care se va dovedi ulterior doar aparenta.

Ulterior, personajul principal va fi Mare pentru ca va dovedi ca are un suflet marinimos, este un barbat capabil sa iubeasca plenar, absolut, cum ar spune Camil Petrescu, iar puterea lui de sacrificiu pentru femeia iubita depaseste orice imaginatie. Sau in orice caz, pare greu de aplicat in realitate.” -- Marinela GHEORGHE, 13 mai 2013, pe BookMag.eu

Marele Gatsby este un clasic al literaturii americane. Fascinanta relatare a lui Nick Carraway, despre ascensiunea şi decăderea carismaticului său vecin, în timpul unei singure veri, a ajuns să simbolizeze excesele şi falsele promisiuni ale unei întregi decade. Extraordinarele motive vizuale - ochii visători din poza de pe panou, pustiul cenuşiu dintre metropolitanul New York şi hedonista Long Island, nuanţele de albastru şi auriu din decorul casei lui Gatsby - se combină cu imagini ale „epocii jazzului" şi ale angoaselor privind schimbările sociale, specifice modernismului american. Gatsby, ruşinosul produs al „concepţiei sale platonice despre sine", a devenit sinonim cu, nici mai mult, nici mai puţin decât, VisulAmerican.

Aflăm că stilul de viaţă opulent şi hedonist al lui Gatsby este o creaţie menită să o seducă pe Daisy, iubita sa din tinereţe, soţia milionarului Tom Buchanan. Blânda evocare făcută de Fitzgerald a fanteziei strălucitoare a lui Gatsby se îmbină cu prezentarea unor realităţi mai întunecate şi dure, cu aluziile dese la corupţia din spatele bogăţiei lui Gatsby şi prezentarea lui Tom ca un soţ grosolan şi infidel. Apogeul violent este o pedepsire a exceselor lipsite de griji ale privilegiaţilor sorţii, deşi finalul este ambiguu.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Vezi Trailerul Ecranizării

Filmul este o producție americano-canadiană în regia lui Baz Luhrmann. Lansarea a avut loc la 10 mai 2013. În rolurile principale sunt Leonardo DiCaprio, Joel Edgerton și Tobey Maguire. Bugetul filmului este estimat la 105,000,000 dolari.

Despre Autor

Francis Scott Key Fitzgerald (1896‑1940) s‑a nascut in St. Paul, Minnesota. A publicat primul roman, This Side of Paradise (Dincoace de paradis ; Polirom, 2005), in 1920, an in care s‑a casatorit cu Zelda Sayre, ea insasi scriitoare.

S‑a bucurat de la bun inceput de o imensa popularitate, dar si de recunoastere critica, fiind considerat unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai „generatiei pierdute”.

Capodopera sa, The Great Gatsby (Marele Gatsby; Polirom, 2002, 2007, 2011), a aparut in anul 1925. Urmatorul mare roman, Tender Is the Night (Blindetea noptii; Polirom, 2001, 2009), a fost publicat in 1934.

Ioan T. MORAR, 13 iulie 2006, 24-FUN

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Big Gatsby
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 216
Editura: Polirom
Apariția: 2013
ISBN: 978-973-46-3556-6
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri