Marele Gatsby [Carte Electronică]

Marele Gatsby [Carte Electronică]

Preț de Listă: 89,99 MDL (22,50 RON)

Preț: 62,09 MDL (15,52 RON)

Economisești: 27,90 MDL (6,98 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print (PDF)
    • 1 persoane au cumpărat recent acest produs.

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 89,99 MDL (22,50 RON)

Preț: 62,09 MDL (15,52 RON)

Economisești: 27,90 MDL (6,98 RON) (31%)

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 5 rate cu 0% dobândă!

Descriere

În 1999, suplimentul literar al ziarului The Washington Post declara Marele Gatsby drept al doilea mare roman scris în engleză, după Ulise de James Joyce.

”Iubirea este iubire, si nu poate fi controlata capacitatea de a se indragosti a unui om. Pentru ca fiecaruia i se poate intimpla la un moment dat sa ii cada cu tronc o persoana cu totul diferita de ceea ce ar fi crezut ca poate aprecia, poate chiar opusul idealului feminin / masculin pe care il avea pina atunci. Iar Gatsby va avea drept ideal, motivatie si sens de a trai pe Daisy.

Pentru ea se va imbogati, pentru ea va da petreceri fastuoase la care vor veni tot felul de persoane necunoscute, caracterizate de snobism pina in maduva oaselor, doar in speranta in care femeia iubita ar fi ajuns si ea la un moment dat, iar fiecare detaliu de care va tine cont va fi raportat obsesiv la Daisy.” -- Marinela GHEORGHE, 13 mai 2013, pe TownPortal.ro

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Marele Gatsby este un clasic al literaturii americane. Fascinanta relatare a lui Nick Carraway, despre ascensiunea şi decăderea carismaticului său vecin, în timpul unei singure veri, a ajuns să simbolizeze excesele şi falsele promisiuni ale unei întregi decade. Extraordinarele motive vizuale - ochii visători din poza de pe panou, pustiul cenuşiu dintre metropolitanul New York şi hedonista Long Island, nuanţele de albastru şi auriu din decorul casei lui Gatsby - se combină cu imagini ale „epocii jazzului" şi ale angoaselor privind schimbările sociale, specifice modernismului american. Gatsby, ruşinosul produs al „concepţiei sale platonice despre sine", a devenit sinonim cu, nici mai mult, nici mai puţin decât, VisulAmerican.

Aflăm că stilul de viaţă opulent şi hedonist al lui Gatsby este o creaţie menită să o seducă pe Daisy, iubita sa din tinereţe, soţia milionarului Tom Buchanan. Blânda evocare făcută de Fitzgerald a fanteziei strălucitoare a lui Gatsby se îmbină cu prezentarea unor realităţi mai întunecate şi dure, cu aluziile dese la corupţia din spatele bogăţiei lui Gatsby şi prezentarea lui Tom ca un soţ grosolan şi infidel. Apogeul violent este o pedepsire a exceselor lipsite de griji ale privilegiaţilor sorţii, deşi finalul este ambiguu.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Vezi Trailerul Ecranizării

Filmul este o producție americano-canadiană în regia lui Baz Luhrmann. Lansarea a avut loc la 10 mai 2013. În rolurile principale sunt Leonardo DiCaprio, Joel Edgerton și Tobey Maguire. Bugetul filmului este estimat la 105,000,000 dolari.

Despre Autor

Francis Scott Key Fitzgerald (1896‑1940) s‑a nascut in St. Paul, Minnesota. A publicat primul roman, This Side of Paradise (Dincoace de paradis ; Polirom, 2005), in 1920, an in care s‑a casatorit cu Zelda Sayre, ea insasi scriitoare.

S‑a bucurat de la bun inceput de o imensa popularitate, dar si de recunoastere critica, fiind considerat unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai „generatiei pierdute”.

Capodopera sa, The Great Gatsby (Marele Gatsby; Polirom, 2002, 2007, 2011), a aparut in anul 1925. Urmatorul mare roman, Tender Is the Night (Blindetea noptii; Polirom, 2001, 2009), a fost publicat in 1934.


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: 2014
ISBN: 978-973-689-684-2
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 384

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: