Marea Neagră. O istorie

Mai multe poze

Marea Neagră. O istorie
294,00 MDL (73,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Dorian Branea si Cristina Cheveresan.
 
Cea mai cuprinzătoare istorie a Mării Negre, din Antichitate pîna în epoca modernă.

Ținuturile din jurul Mării Negre au o istorie zbuciumată. Deși în ultimele decenii au fost afectate de conflicte etnice, colaps economic și rivalități, țările din această regiune și-au păstrat totuși moștenirea și interesele comune. În prezent, Marea Neagră este mai importantă ca niciodată, ea facînd legătura între Balcani, Asia Centrala și Orientul Mijlociu.

Charles King descrie evoluția în timp a acestei zone, de la Pontus Euxinus din Antichitatea greacă și latină la popoarele migratoare, bizantinii și în cele din urma turcii Evului Mediu, apoi la cele două mari puteri, Imperiul Otoman și Rusia, sub semnul cărora a stat epoca modernă. Vedem astfel cum de-a lungul secolelor Marea Neagră a devenit, dintr-o simplă graniță, o regiune care a facilitat contactul între comunități religioase, imperii, iar mai tîrziu națiuni și state.

Cuprins extins: O arheologie a mării • Pontus Euxinus, 700 î.Hr. - 500 d.Hr. • Mare Maggiore, 500-1500 • Kara Deniz, 1500-1700 • Ciornoe More, 1700-1860 • Marea Neagră, 1860-1990 

 

Recenzie


 

„O carte esențiala pentru toți cei care consideră că trebuie să fie informați în legatură cu așa-numita «Chestiune orientală» și care, în secret, se tem că e prea tîrziu pentru asta.”-- The Guardian

  
Despre Autor

 

Charles King este profesor de relații internaționale la Georgetown University. Susține conferințe centrate în mare parte pe relațiile internaționale, violență socială și politicile etnice, colaborînd, printre altele, cu CNN, National Public Radio, BBC, History Channel si MTV.

A publicat articole în The New York Times, The Washington Post, The New Republic, Foreign Affairs, The Daily Beast și The Times Literary Supplement.

De același autor: Nations Abroad: Diaspora Politics and International Relations in the Former Soviet Union (1998; în colaborare); Post-Soviet Moldova: A Borderland in Transition (1998); Moldovenii. România, Rusia și politica culturală (1999); The Ghost of Freedom: A History of the Caucasus (2008); Odessa: Genius and Death in a City of Dreams (2011; premiat cu National Jewish Book Award); Midnight at the Pera Palace: The Birth of Modern Istanbul (2014).

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Black Sea: A History, First Edition
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 296
Editura: Polirom
Apariția: Iulie 2015
ISBN: 978-973-46-5524-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri