Manual de Psihologia Comunității

Manual de Psihologia Comunității
197,00 MDL (49,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Psihologia comunitatii este o disciplina care abia in anii din urma si-a precizat atit conceptele, cit si principalele sectoare si metode de interventie, caracterizata prin interesul aratat persoanelor vazute in contextul mediilor si sistemelor de viata, prin utilizarea cunostintelor dobindite in vederea unei schimbari orientate spre imbunatatirea calitatii vietii si a bunastarii populatiei.

In acest sens, reprezinta in acelasi timp o arie de cercetare si o disciplina academica care pune bazele unei profesii asistentiale: un fel de punte intre domeniul psihologic si cel social, intre sfera privata si cea publica a experientei umane. Acest tip de cercetare necesita o implicare mai accentuata a psihologului ca „teoretician participant” si agent al schimbarii.

Manualul de fata prezinta datele esentiale pentru un nou domeniu de studiu in mediul universitar romanesc, adresindu-se studentilor care urmeaza facultatile de psihologie si sociologie.

Cuprins: Evolutia conceptului de comunitate in cultura occidentala • Modele teoretice in psihologia comunitatii • Instrumente conceptuale si metode de cercetare

Despre Autor

Bruna Zani preda psihologia sociala la Facultatea de Stiinte ale Educatiei si psihologia comunitatii la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Bologna.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 424
Editura: Polirom
Apariția: 2003
ISBN: 973-681-092-5
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri