Manual de Jocuri Intelectuale. Volumul 2

Manual de Jocuri Intelectuale. Volumul 2

Preț de Listă: 200,00 MDL

Preț: 149,00 MDL

Economisești: 51,00 MDL (25%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Manualul de Jocuri Intelectuale Vol.2 face parte dintr-o serie de cărți ce urmează să fie prelungită și care va conține atât materiale teoretice, cât și practice pentru cei interesați de jocurile intelectuale, fie ei jucători începători sau jucători experimentați ce vor să-și completeze cunoștințele. Manualul a fost scris de membrii Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale cu suportul Ministerului Culturii al Republicii Moldova și al companiei Moldtelecom S.A. 

 

În al doilea volum găsiți:

- 200 de Titluri anapoda;

- 200 de Povești întunecate;

- 150 de întrebări de Quiz;

- 45 de întrebări de Erudit Cafe.

- alte 1000 de întrebări de Ce? Unde? Când?

 

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale este o organizație care își propune să popularizeze activitățile care solicită logica, cultura generală și capacitatea de rezolvare a puzzle-urilor intelectuale. Pentru atingerea acestui scop, CMJI organizează permanent competiții intelectuale în Chișinău sau în teritoriu, tabere de vară, stimulează crearea de cluburi intelectuale pe întreg teritoriul Republicii Moldova și, de câțiva ani, în Romania. Manualul de față este o încercare de a da o formă concretă, cât mai vizibilă a unor eforturi care, până recent, se bazau în mare parte pe contactele personale sau pe puterea exemplului.

 

Mai multe informații despre Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale


 

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale este o asociație obștească ce reprezintă interesele unei comunități de tineri inteligenți, ale căror valori fundamentale sunt informația, cultura, auto-educaţia şi implicarea civică. Clubul îşi propune drept misiune a existenţei sale educarea unor cetăţeni informaţi, cu înalte capacităţi intelectuale, cu un nivel ridicat de cultură şi responsabilitate, într-un mediu bazat pe principii de solidaritate şi comunicare. 

Clubul există din anul 2000, în perioada 2000-2007 fără o formă juridică, şi pe parcursul existenţei sale a reunit sute de elevi, studenţi şi adulți în concursurile organizate cu regularitate. Activitatea de bază a Clubului este organizarea concursurilor de jocuri intelectuale şi consultarea tinerilor în practicarea jocurilor intelectuale.

Fiecare concurs de jocuri intelectuale se desfăşoară după un anumit format care, în cele mai dese cazuri, urmăreşte delimitarea învingătorilor după numărul de răspunsuri corecte la un anumit set de întrebări de cultură generală într-un interval de timp fixat.

Pe parcursul activității Clubului s-au jucat deja peste 30,000 de întrebări, majoritatea dintre ele fiind alcătuite de membrii Clubului. Cele mai multe dintre ele sunt bazate mai mult pe gândirea logică decât pe cunoştinţe seci. Prin această serie de manuale, membrii Clubului și-au propus să împărtășească o parte din cunoștințele acumulate pe parcursul anilor. Dacă v-a plăcut ce ați citit în manual și ați fi interesat de mai multe, ne găsiți pe pagina noastră, www.cuc.md.

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 484
Apariția: 2018
ISBN: 978-9975-87-092-4
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.8000

Pareri