Manifest de Unire

Manifest de Unire
50,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

”Ca scriitor, Nicolae Dabija s-a aflat mereu în fruntea generaţiei sale, i-a dat tonul şi i-a arătat direcţia de mişcare. A fost un fel de locomotivă a ei şi când a fost vorba de poezie, şi când a fost vorba de publicistică, şi când a fost vorba de implicare în viaţa Cetăţii. Nu zadarnic generaţia şaptezecistă a fost botezată după numele cărţii sale de debut -„Generaţia Ochiului al Treilea".

Nicolae Dabija a lăsat o brazdă adâncă în cultura noastră. El s-a aflat mereu pe prima linie în lupta pentru Adevăr, Valori, Cultură, Neam. E, cum 1-a numit Adrian Păunescu, „o lecţie de istorie şi cultură vie". Nicolae Dabija, personalitate proeminentă, este unul dintre numele cele mai importante ale literaturii române.” -- Academician Gheorghe Ghidirim

Despre Autor

Nicolae Dabija este un scriitor și istoric literar din Republica Moldova, Autor a peste 50 de volume de publicistică, eseuri, poezii (unele traduse şi editate în SUA, Italia, Federaţia Rusă, Ucraina), a ciclului de manuale de istorie “Daciada“ pentru clasele I-IV și a unui manual de literatură română pentru clasa a IV-a. Este directorul săptămânalului Uniunii Scriitorilor din Moldova ”Literatura și Arta” și președinte al Forului Democrat al Românilor din Republica Moldova.

Este deținătorul Premiului de Stat al Moldovei (1988), Marelui premiu pentru Poezie ”Nichita Stănescu” (1992), Premiului Academiei Române (1993), Ordinului Republicii (1996), Medaliei ”Mihai Eminescu” (2000). Ordinul ”Steaua României” (2000). Din 2003 este Membru de Onoare a Academiei Române.

www.nicolaedabija.com

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Livrare Gratis N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 334
Editura: Vicovia
Apariția: 2013
ISBN: 978-606-8541-08-2
Dimensiuni: 14,2 x 20 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: