Managementul Tranziţiei

Managementul Tranziţiei
87,00 MDL (19,51 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Zilnic, ziarele anunta restructurari ale unor companii. Zilnic, mii de vieti sunt afectate de aceste schimbari. Insa cei mai multi manageri si angajati nu dispun de experienta necesara pentru a parcurge in mod eficient aceste perioade de tranzitie. In Managementul tranzitiei, William Bridges ofera o imagine clara a efectului pe care il au schimbarile asupra oamenilor si a impactului pe care il pot avea niste angajati aflati in tranzitie asupra unei organizatii, indicand si metode pentru atenuarea suferintei si a perturbarilor provocate de schimbari.

Adresandu-se managerilor si angajatilor din firmele in care schimbarile sunt necesare pentru revitalizarea si cresterea performantelor, Managementul tranzitiei subliniaza faptul ca oamenii sunt cei care trebuie sa implementeze schimbarea. Cartea nu vorbeste numai despre ceea ce trebuie facut, ci si despre cum trebuie facut, dand managerilor sfaturi practice pentru a-si aduce angajatii „pe linia de plutire“. Inarmati cu aceste noi cunostinte, managerii vor privi cu alti ochi viitoarele schimbari si - in loc sa se simta anxiosi si disperati - vor putea, mai degraba, sa caute oportunitatile.

Toata lumea vorbeste despre „administrarea schimbarilor“ si despre „rezistenta la schimbare“, insa Bridges este primul care vorbeste despre ceea ce se intampla in mintile oamenilor aflati in situatia de a face functionale aceste schimbari. El este primul care abordeaza impactul emotional pe care il au schimbarile, oferind reperele necesare pentru a evita ruinarea unei intregi organizatii.

William Bridges este o autoritate in domeniul administrarii schimbarilor intr-o organizatie. A studiat la universitatile Harvard, Columbia si Brown, obtinand in 1963 un doctorat in Civilizatie americana. Fiind initial profesor de literatura, a facut el insusi o schimbare in cariera, devenind consilier si consultant, pentru ca in 1981 sa puna bazele companiei William Bridges & Associates, ce ofera asistenta institutiilor si persoanelor fizice, ajutandu-le sa parcurga mai usor perioadele de tranzitie.

Programele de training, discursurile si programele de consultanta ale lui William Bridges au avut un urias succes pe Coasta de Vest a Statelor Unite, fiind utilizate de sute de organizatii, printre care: Pacific Bell, Baxter Healthcare, Intel, Apple Computer, Kaiser Permanente, Procter & Gamble, Hewlett-Packard, U.S. Forest Service, Chevron Corporation, Kal Kan Foods si McDonnell Douglas Astronautics.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 208
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2004
ISBN: 9789736690532
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri