Managementul Resurselor Umane. Ghid Practic. Editia a II-a

Managementul Resurselor Umane. Ghid Practic. Editia a II-a
240,00 MDL (60,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cartea raspunde in mod concret numeroaselor probleme cu care se confrunta un manager in resurse umane: constructia si aplicarea fiselor de post, modalitatile de evaluare sau recompensare, politicile salariale de motivare, analiza de nevoi, programele de instruire organizationala, aspectele de etica si nondiscriminare.

Autorii analizeaza intregul parcurs al activitatii de recrutare si selectie si prezinta modele, fise-tip si studii de caz, oferindu-le un ghid practic tuturor celor interesati.

Cuprins: Constructia si administrarea fiselor de post • Analiza SWOT, tehnica fishboning, metoda copacului cu erori • Politica salariala de motivare • Motivatia lucrului in echipa (team-building) • Cercurile calitatii • Formele comunicarii • Bariere de comunicare si optimizarea comunicarii • Costuri ale nefolosirii strategiilor de resurse umane • Etica si nondiscriminare

Despre Autor

Ion‑Ovidiu Panisoara (n. 1974) este profesor doctor in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei si director al Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic, Universitatea din Bucuresti. A participat in calitate de expert la seminare si conferinte internationale (cea mai importanta, in domeniul formarii cadrelor didactice in SUA) si nationale (ca moderator, key‑speaker si presedinte); este implicat, de asemenea, in programe de cercetare (director de program, formator si evaluator CNCSIS, AMCSIT, ARACIS, Educatia 2000+, Phare etc.).

Participa activ cu contributii in presa academica, avind interviuri in presa nationala si interventii TV etc. Coordoneaza colectia „Cariera. Succes. Performante” la Editura Polirom. Desfasoara activitati de training si de con­sultanta in mediul privat, in domeniul resurselor umane. Domeniile sale de competenta vizeaza: tehnicile de comunicare eficienta, metodele de invatamint, formarea initiala si continua a cadrelor didactice, tehnicile de motivare, mana­gementul resurselor umane.

La Editura Polirom a mai publicat: Prelegeri pedagogice (in colaborare, 2001), Comunicarea eficienta (2003, 2004, 2006, 2008), Managementul resurselor umane (coautor, 2004, 2005), Stiinta invatarii. De la teorie la practica (coautor, 2005), Motivarea eficienta (coautor, 2005), Pregatirea psihopedagogica. Manual pentru definitivat si gradul didactic II (coordonator in colaborare, 2008).

In 2008, Academia Romana ii acorda premiul „C. Radulescu-Motru” pentru volumul Comunicarea eficienta (Polirom, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 360
Editura: Polirom
Apariția: 2005
ISBN: 973-46-0070-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri