Managementul Ecologic în Tranziţia Economică. Cazul Republicii Moldova

Managementul Ecologic în Tranziţia Economică. Cazul Republicii Moldova
99,00 MDL (24,87 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

În acest studiu sunt expuse aspectele managementului ecologic (ME) în tranziţia economică, având ca exemplu cazul Republicii Moldova. în el se examinează atât interrelaţiile dintre reformele politice, economice, sociale şi impacturile lor de mediu, cât şi particularităţile funcţionării ME la această etapă.

Lucrarea conţine o analiză detaliată a literaturii publicate la temă şi descrierea evoluţiei ME din republică, începând cu ultimul deceniu al fostei URSS până la etapa actuală. Analiza dezvoltării ME este efectuată în corelaţie cu evoluţia calităţii mediului, identificând, în acest sens, impacturile economiei naţionale şi ale reformelor politice şi socioeconomice asupra mediului. Prezentarea ME conţine toate aspectele lui, începând cu cadrul instituţional şi politica ecologică şi terminând cu instrumentele politicii ecologice, ale sistemului informaţional şi de evaluare a performanţelor lui.

Un accent deosebit se pune pe integrarea politicii ecologice în reformele socioeconomice şi politice din societate. Lucrarea, de asemenea, identifică problemele şi formulează propuneri ce ţin de perfecţionarea ulterioară a sistemului ME din republică. Pentru prima dată se face o astfel de analiză a ME în contextul tranziţiei economice pe principiul abordării sistemice şi cu o expunere a recomandărilor de perfecţionare a lui.

Volumul încheie colecţia de carte „Management ecologic".

Despre Autor

Arcadie Capcelea este doctor în geografie, activează la Banca Mondială în Sectorul de mediu pentru ţările Europei şi Asiei Centrale în calitate de specialist superior pentru problemele ecologice.

Este autorul a peste o sută de lucrări publicate în domeniul geomorfologiei, geoecologiei, protecţiei mediului şi al dezvoltării durabile.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 412
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-9975-67-914-5
Dimensiuni: 17 x 24 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri