Managementul Calității Serviciilor și Ospitalitatea în Restaurante, Gastronomie, Hoteluri

Managementul Calității Serviciilor și Ospitalitatea în Restaurante, Gastronomie, Hoteluri
601,00 MDL (125,73 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a III-a, revizuita si adaugita.
 
Ghid practic de organizare a serviciilor oferite de restaurante si hoteluri, volumul profesorului Stere Stavrositu, specialist cu o experienta de sase decenii in alimentatia publica, analizeaza aspectele specifice domeniului, de la resursele umane, dotarea si compartimentarea unei unitati, primirea si servirea consumatorilor, pina la igiena sau controlul calitatii.
 
Prezentarile teoretice sint completate de sectiuni cu caracter practic: 400 de retete de preparate servite in mod obisnuit in restaurante, un glosar de termeni de specialitate si un set de schite tehnice si fotografii ce ilustreaza compartimentarea, diferite mises en place, ustensilele necesare si modurile de prezentare si servire a bauturilor si preparatelor. Lucrarea poate fi consultata atit de studentii de la facultatile de alimentatie publica si turism, elevii de la colegiile economice, profesori si formatori, cit si de managerii de hoteluri si restaurante sau de personalul din domeniu.
 
Din cuprins:

Managementul calitatii resurselor umane • Organizarea si clasificarea unitatilor de alimentatie • Compartimentarea si dotarea pe activitati functionale • Pregatirea unitatilor pentru primirea si servirea consumatorilor • Forme de prezentare a preparatelor si bauturilor • Primirea si servirea comenzilor • Recomandarea meselor si serviciile pe etapele zilei • Organizarea serviciilor pentru cina, mese festive si oficiale • Sortimentele si tehnologia bauturilor • Retete si tehnologii • Serviciile hoteliere si ospitalitatea turistica • Organizarea activitatii unitatilor de cazare

Despre Autor

Stere Stavrositu s-a format prin ucenicie si s-a calificat in activitatea de restaurant, a absolvit liceul si a fost promovat sef de restaurant, fiind solicitat in invatamint ca maistru instructor si profesor de alimentatie publica. A absolvit Scoala de maistri instructori in alimentatia publica (1967), Scoala postliceala de tehnologi in alimentatia publica (1971), Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava (1980), cursuri de zi, sectia subingineri, iar dupa 1989, Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare, obtinind titlul de inginer diplomat.

Si-a continuat perfectionarea prin absolvirea cursurilor de manager in alimentatie publica si turism si de formator al personalului pentru functii operative si de conducere. A fost profesor gradul I in alimentatie publica la Liceul Economic din Constanta. In perioada 2001-2011 a predat cursuri de formare manageriala si a personalului operativ la institutii acreditate in domeniul alimentatiei publice si turismului, iar intre 2009 si 2010 a predat cursuri de gastronomie, gastrotehnica si servicii in alimentatia publica la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava.

Dintre numeroasele lucrari publicate amintim: Practica serviciilor in restaurante si baruri (1994), Retetar de preparate culinare, produse de cofetarie-patiserie si arta serviciilor in restaurante pentru turismul intern si international (2004), Arta decentei si gastronomiei in familie si societate (2005), Ospitalitatea in turismul romanesc. Secolele XIX, XX, XXI (2010), Mincaruri aromanesti pentru familie si societate (2012), Destinul si harul in viata personala (2013).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 584
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2014
ISBN: 978-973-46-4052-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.6000

Pareri