Management Public în România

Management Public în România
200,00 MDL (50,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul constituie un reper esential pentru dezbaterea academica privitoare la directiile de reforma a sectorului public in contextul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana si al schimbarilor ce afecteaza intregul spatiu european.

Sint explicate notiunile de public, privat, sector public si guvernare, dar si modelele traditionale si reformele in managementul sectorului public, sint identificati factorii determinanti ai expansiunii acestui sector, sint analizate modelul noului management public si problema integritatii. Partea a doua cuprinde studii de caz privind administratia romaneasca (schimbarile si procesele de la nivelul administratiei centrale si locale, reformele din sfera sanatatii si educatiei).

Cuprins: Managementul sectorului public • Cresterea sectorului public – factori determinanti • O abordare critica a noului management public si a reformei administratiei publice din Romania • Coruptie si management public • Relatia dintre Centrul Guvernului si ministerele de linie – o interpretare din perspectiva modelului „principal-agent” • Exista un model european de administratie dominant in Romania? O analiza a reformei publice in Romania pe baza proiectelor de twinning realizate prin intermediul fondurilor PHARE • Sectorul public al sanatatii in Romania. De la sistemul medical comunist la politicile de reforma ale tranzitiei • Noul management public in politicile de descentralizare a sistemului de educatie

Despre Autor

Mihai Paunescu este doctor in sociologie, conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative. A realizat mai multe studii asupra invatamintului superior romanesc. A coordonat volumul Barometrul calitatii – 2010. Starea calitatii invatamintului superior din Romania (in colaborare cu Lazar Vlasceanu, Adrian Miroiu si Marian-Gabriel Hancean, 2010). La Editura Polirom a mai publicat Organizare si cimpuri organizationale. O analiza institutionala (2006), Sociologie (coautor, volum coordo­nat de Lazar Vlasceanu, 2011) si a coordonat volumul Management public in Romania (2008).


 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-0950-5
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri