Management General și Strategic în Educație. Ghid Practic

Management General și Strategic în Educație. Ghid Practic
180,00 MDL (45,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Contextul actual al descentralizarii, prin redistribuirea responsabilitatilor, a autoritatii decizionale, a raspunderii publice si a resurselor de la nivelul central catre nivelul local, presupune o noua abordare a managementului in institutiile si organizatiile care ofera servicii educationale, adica un nou tip de manager.

Lucrarea are o dimensiune practica semnificativa si satisface nevoia de informatie actualizata in domeniul managementului educational, continind sugestii si exemple pentru activitatile din institutiile de profil. Persoanelor antrenate in activitatea serviciilor educationale li se furnizeaza astfel nu doar un sprijin teoretic, ci si un ghid practic de actiune.

Cuprins: Functiile managementului in serviciile educationale • Eficacitate si eficienta in managementul educational • Managementul schimbarii in serviciile educationale • Managementul calitatii si controlul calitatii totale in serviciile educationale • Elemente de marketing in serviciile educationale

Despre Autor

Alois Ghergut este doctor in stiintele educatiei, cadru didactic la Catedra de Psihologie Medicala si Psihopedagogie Speciala, cancelar al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi, membru in numeroase comisii de specialitate, coordonator, consultant sau membru in cadrul unor proiecte/programe nationale si internationale. A absolvit mai multe stagii de pregatire in domeniile: managementul serviciilor sociale, designul programelor de interventie psihopedagogica, psihopedagogia persoanelor cu cerinte speciale, consiliere psihopedagogica, educatie incluziva.

De acelasi autor au mai aparut: Introducere in problematica educatiei integrate (Editura Spiru Haret, Iasi, 2000, coautor Teodor Cozma); Psihopedagogie speciala (Editura Polirom, Iasi, 2000, coautor Cristina Neamtu); Psihopedagogia persoanelor cu cerinte speciale (Editura Polirom, Iasi, ed. I: 2001, ed. a II‑a revazuta si adaugita: 2006); Managementul serviciilor de asistenta psihopedagogica si sociala. Ghid practic (Editura Polirom, Iasi, 2003); Sinteze de psiho­pedagogie speciala. Ghid pentru concursuri si examene de obtinere a gradelor didactice (Editura Polirom, Iasi, 2005); Management general si strategic in educatie. Ghid practic (Editura Polirom, Iasi, 2007) si Dictionar de kinetoterapie (coautor, Polirom, 2007).

A publicat, de asemenea, numeroase studii si articole in volume colective si reviste de specialitate. Autorul poate fi contactat la adresa de e‑mail [email protected]

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0586-6
Dimensiuni: 16 x 23,5cm
Greutatea: 0.3000

Pareri