Magicianul (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Magicianul (Top 10+) [Carte de Buzunar]
177,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 3 persoane au cumpărat acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Traducere din limba engleza de Livia Deac si Mariana Chitoran.
 
Magicianul a fost ecranizat in anul 1968, in regia lui Guy Green, avindu-i in rolurile principale pe Michael Caine, Anthony Quinn si Candice Bergen.

Plasata intr-o insula greceasca, actiunea romanului Magicianul pivoteaza in jurul tinarului profesor de engleza Nicolas Urfe. Acesta, incercind sa scape de plictiseala si depresie, cunoaste printr-o intimplare lumea bizara a lui Moris Conchis, „magicianul”, si devine „victima” unui lung sir de incercari, spectaculoase jocuri cu masti si psihodrame, in care abunda fantasmele erotice si manipularea istoriei.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall


Recenzie

Magicianul, deşi nu este prima lucrare publicată de Fowles, a fost de fapt primul său roman, început în anii 1950. O carte fascinantă, amintind de atmosfera unei Londre cenuşii, în decădere, şi de o Grecie strălucitoare, ea descrie mascarada pusă în scenă pe care a îndurat-o, dar de care s-a şi bucurat, protagonistul romanului, Nicholas Urfe. Nicholas este din multe puncte de vedere un personaj profund neplăcut. Un englez oarecare din perioada postbelică, aparţinând clasei mijlocii, preocupat numai de propriile interese, naiv şi mare amator de sex.

Cu toate acestea, este imposibil să nu fii cuprins de înţelegere, să nu-i apreciezi umanismul şi extraordinarele chinuri la care este supus. într-adevăr, evenimentele care au loc la întâlnirea sa cu Conchis şi frumoasele gemene sunt la fel de captivante şi ameţitoare pentru cititor ca şi pentru însuşi Nicholas. Romanul este dominat de ideile lui Jung referitoare la factorul psihologic. Efectul general este puternic, dar ambiguu, explorând ideile de libertate, putere absolută şi cunoaştere, precum şi conceptul şi experienţa iubirii.

Romanul nu urmăreşte să dea răspunsuri la întrebările pe care le ridică şi, prin aceasta, este deopotrivă încântător şi tulburător, dar uneori frustrant. Şi totuşi, abordarea năzuinţei umanităţii spre transcendenţă, atât în viaţă, cât şi în artă, este fascinantă. Prefaţa lui Fowler, la ediţia revizuită din 1977, vorbeşte despre incomoda sa relaţie cu textul, pe care îl consideră a fi plin de defecte. în această dezbatere este imposibil să nu te alături cititorilor care i-au conferit Magicianului o popularitate atât de durabilă. Acesta este un roman de care te desparţi cu greu şi greu de dat uitării.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Despre Autor

John Fowles s-a nascut in 1926, la Leigh-on-Sea, o mica localitate din comitatul Essex. Dupa ce a urmat cursurile Universitatii din Edinburgh, in 1950 a obtinut o diploma in literaturile franceza si germana la Oxford, unde i-a descoperit pe existentialistii francezi si pe promotorii Noului Roman. A predat literatura franceza la New College, Oxford, a fost profesor de limba si literatura engleza la Universitatea din Poitiers, apoi la Colegiul Anargyrios de pe insula greceasca Spetses (experienta evocata in Magicianul), pentru ca intre 1954 si 1963 sa predea engleza la Colegiul St. Godric din Londra.

A dobindit recunoasterea internationala odata cu aparitia primului sau roman, Colectionarul (1963), care a avut un mare succes la public si s-a bucurat de elogiile criticii, Fowles fiind considerat un scriitor cu o forta imaginativa si inovatoare exceptionala, reputatie pe care au confirmat-o urmatoarele sale romane: Magicianul (1965; editie revizuita in 1977), Iubita locotenentului francez (1969), Daniel Martin (1977), Mantisa (1982), Omida (1985).

Patru dintre cartile sale (Magicianul, Colectionarul, Iubita locotenentului francez si Turnul de abanos) s-au bucurat de ecranizari celebre, cu o distributie remarcabila, distinse cu cele mai prestigioase premii din domeniul cinematografiei. Scriitor prolific, Fowles a publicat si eseuri (The Aristos, 1964; Wormholes, n1998), nuvele (Turnul de abanos, 1974), poezii, traduceri, prefete, cronici literare si comentarii la albume de arta fotografica. In 2003 a vazut lumina tiparului primul volum al jurnalelor sale intime, urmat in 2006 de volumul al doilea.

La Editura Polirom au aparut pina in prezent: Iubita locotenentului francez (2002, 2008, 2011), Colectionarul (2002, 2007, 2011), Magicianul (2002, 2013), Mantisa (2003, 2014), Turnul de abanos (2003), Daniel Martin (2004, 2009), Omida (2005; 2009) si Copacul (2007).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Magus
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 756
BRAND: Polirom
Apariția: Mai 2013
ISBN: 978-973-46-3680-8
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.8500

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

Geniala...nu am cuvinte
Geniala...nu am cuvinte sa o descriu...merita citita si recitita ;)
Evaluarea
Parerea lui veronica / (Plasată la data 27.06.2014)
Este una dintre cele mai bune
Este una dintre cele mai bune carti pe care am avut ocazia sa o citesc...o recomand tuturor
Evaluarea
Parerea lui Ana / (Plasată la data 27.06.2014)