Magicianul

Mai multe poze

Magicianul
282,00 MDL (70,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Livia Deac si Mariana Chitoran. Cu un cuvint inainte al autorului.

Editia a II-a revizuita.

Romanul a fost ecranizat in 1968 cu Michael Caine, Anthony Quinn si Candice Bergen in rolurile principale.

Plasata intr-o insula greceasca, actiunea romanului Magicianul pivoteaza in jurul tinarului profesor de engleza Nicholas Urfe, supus la un lung sir de incercari - prin spectaculoase jocuri cu masti si psihodrame in care abunda fantasmele erotice si manipularea istoriei - de catre „magicianul” Conchis.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzii

„Magicianul este o realizare literara de inalta clasa.”- Anthony Burges

”Magicianul, deşi nu este prima lucrare publicată de Fowles, a fost de fapt primul său roman, început în anii 1950. O carte fascinantă, amintind de atmosfera unei Londre cenuşii, în decădere, şi de o Grecie strălucitoare, ea descrie mascarada pusă în scenă pe care a îndurat-o, dar de care s-a şi bucurat, protagonistul romanului, Nicholas Urfe. Nicholas este din multe puncte de vedere un personaj profund neplăcut. Un englez oarecare din perioada postbelică, aparţinând clasei mijlocii, preocupat numai de propriile interese, naiv şi mare amator de sex.

Cu toate acestea, este imposibil să nu fii cuprins de înţelegere, să nu-i apreciezi umanismul şi extraordinarele chinuri la care este supus. într-adevăr, evenimentele care au loc la întâlnirea sa cu Conchis şi frumoasele gemene sunt la fel de captivante şi ameţitoare pentru cititor ca şi pentru însuşi Nicholas. Romanul este dominat de ideile lui Jung referitoare la factorul psihologic. Efectul general este puternic, dar ambiguu, explorând ideile de libertate, putere absolută şi cunoaştere, precum şi conceptul şi experienţa iubirii.

Romanul nu urmăreşte să dea răspunsuri la întrebările pe care le ridică şi, prin aceasta, este deopotrivă încântător şi tulburător, dar uneori frustrant. Şi totuşi, abordarea năzuinţei umanităţii spre transcendenţă, atât în viaţă, cât şi în artă, este fascinantă. Prefaţa lui Fowler, la ediţia revizuită din 1977, vorbeşte despre incomoda sa relaţie cu textul, pe care îl consideră a fi plin de defecte. în această dezbatere este imposibil să nu te alături cititorilor care i-au conferit Magicianului o popularitate atât de durabilă. Acesta este un roman de care te desparţi cu greu şi greu de dat uitării.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Despre Autor

John Fowles s-a nascut in 1926, la Leigh-on-Sea. Dupa ce a urmat cursurile Universitatii din Edinburgh, in 1950 a obtinut o diploma in literaturile franceza si germana la Oxford, unde i-a descoperit pe existentialistii francezi si pe promotorii Noului Roman.

A predat literatura franceza la New College, Oxford, a fost profesor de limba si literatura engleza la Universitatea din Poitiers, apoi la Colegiul Anargyrios de pe insula greceasca Spetsai (experienta evocata in Magicianul), pentru ca intre 1954 si 1963 sa predea engleza la Colegiul St. Godric din Londra.

 

Ioan T. MORAR, 13 iulie 2006, 24-FUN

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Magus
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 664
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0601-6
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: